Ruokaohjeet |
|
|
Varsinais-Suomen ja Satakunnan ruoat ovat lähellä toisiaan. Ne muistuttavat myös paljon hämäläisiä ruokia. Tosin esim. Hämeestä länteen päin kuljettaessa rosollin nimi on vaihtunut sallatiksi ja silakkaruokien määrä on tullut runsaammaksi. Paljon yhteistä on myös pohjalaisten ruokien kanssa. Omintakeista Satakunnassa taitaa olla se, että siellä ja Varisinais-Suomessa kasvatettiin vuohia ja kutunmaidosta tehtiin kutunjuustoa. Huomioitavaa oli myös läntinen vaikutus, sillä meriyhteydet toivat uutuudet nopeasti tänne Suomeen. Lähde: Suomalainen Ruoka http://cc.joensuu.fi/~spitkan/kotitalous/suomalainen/Page49.html#varsinaissuomi
Olemme koonneet yhteen muutamia perinteisiä ja maukkaita ruokia, jotka kuuluvat läheisesti varsinaissuomalaiseen ruokakulttuuriin ja -perinteeseen. Kuvan lähde: Internet: Varsinais-Suomen kunnat ja terveyskeskukset
|
|