Riivattu pankakku

 

 

 

 

Etusivu


Kotijuusto

Sallatti

Riivattu pankakku

Lanttuloora

Fläsksoosi

Ässät

Kaalikeitto

 

Riivattua pankakkua valmistettiin markkinapäivinä markkinoilta palaaville ruoaksi. Pankakku säilyi hyvänä vaikka sitä ei syötykään heti valmistamisen jälkeen. Riivattu pankakku on taloudellista ja ruokaisaa, koska siinä on raakaa perunaa.

Riivattua pankakkua on tehty aikaisemmin yleisesti ainakin Laitilassa ja Pyhärannassa.

 

Riivattu pankakku

1 l maitoa
10 kpl isoa perunaa
3 munaa
suolaa
sokeria
vehnäjauhoja

 

  1. Isot perunat kuoritaan ja raastetaan (riivataan) hienoteräisellä raastinraudalla.
  2. Massasta puristellaan neste pois hyvin pyyhkeen sisällä.



  3. Jos perunat ja munat ovat tarpeeksi hyviä ei vehnäjauhoja tarvita. Jos seos tuntuu löysältä voi lisätä jauhoja, munia tai maitoa.
  4. Kypsennä pankakku voipaperilla vuoratullauunipellillä keskitasossa 200 ۫C:ssa, kunnes pankakku saa kauniin värin.


 

Ohje mukaillen teosta:

Eskola, K. & Pietila, S. & Ristisuo, A-L. (toim.) 1977. Varsinaissuomalaista ruokaperinnettä. Turku: Varsinais-Suomen maatalouskeskus.