Fläsksoosi

 

 

 

 

Etusivu


Kotijuusto

Sallatti

Riivattu pankakku

Lanttuloora

Fläsksoosi

Ässät

Kaalikeitto

 

Fläskisoosi eli sianlihakastike on perinteinen ruoka myös Pohjanmaalla ja Savossa.Kastikkeen paksuus vaihtelee alueittain, esimerkiksi Savossa kastike on hyvin paksua. Usein ruokaa vain kutsutaan eri nimillä eri alueilla.


8 viipaletta sian kylkilihaa
2 rkl ruissihtijauhoja tai hiivaleipäjauhoja
2-3 dl vettä
1 tl suolaa
(1 sipuli)

  1. Sianlihaviipaleet ruskistetaan kuumassa paistinpannussa molemmin puolin, ja jos käytetään kastikkeen mausteena sipulia, ruskistetaan sipulirenkaat rasvassa lihojen jälkeen.

  2. Ruskistuneet lihat ja sipulirenkaat nostetaan kastikeastiaan ja pannulle jääneeseen rasvaan sekoitetaan jauhot ja annetaan niiden vähän ruskistua.

  3. Sitten lisätään kuuma vesi ja kastike hämmennetään tasaiseksi.

  4. Lihat ja sipulit laitetaan takaisin pannuun ja kastike saa vielä hautua noin 10 minuuttia. Maustetaan suolalla maun mukaan.