|
Etusivu
Kotijuusto
Sallatti
Riivattu pankakku
Lanttuloora
Fläsksoosi
Ässät
Kaalikeitto |
Fläskisoosi eli sianlihakastike on perinteinen ruoka myös Pohjanmaalla ja Savossa.Kastikkeen paksuus vaihtelee alueittain, esimerkiksi Savossa kastike on hyvin paksua. Usein ruokaa vain kutsutaan eri nimillä eri alueilla.
8 viipaletta sian kylkilihaa
2 rkl ruissihtijauhoja tai hiivaleipäjauhoja
2-3 dl vettä
1 tl suolaa
(1 sipuli)
- Sianlihaviipaleet ruskistetaan kuumassa paistinpannussa molemmin puolin, ja jos käytetään kastikkeen mausteena sipulia, ruskistetaan sipulirenkaat rasvassa lihojen jälkeen.
- Ruskistuneet lihat ja sipulirenkaat nostetaan kastikeastiaan ja pannulle jääneeseen rasvaan sekoitetaan jauhot ja annetaan niiden vähän ruskistua.
- Sitten lisätään kuuma vesi ja kastike hämmennetään tasaiseksi.
- Lihat ja sipulit laitetaan takaisin pannuun ja kastike saa vielä hautua noin 10 minuuttia. Maustetaan suolalla maun mukaan.
|
|