Ässät

 

 

 

 

Etusivu


Kotijuusto

Sallatti

Riivattu pankakku

Lanttuloora

Fläsksoosi

Ässät

Kaalikeitto

 

80 g voita
80 g sokeria
2 kananmunaa
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja

pinnalle: sokeria ja kanelia

 

  1. Pehmeä voi ja sokeri vatkataan vaahdoksi
    Munat lisätään vaahtoon yksitellen, välillä vaahdottaen.

  2. Sekoitetaan  keskenään kuivat aineet ja lisätään sekoittaen vaahdotettuun voi-sokeri-munavaahtoon. Ei vaivata jotta taikina ei sitkisty.

  3. Taikinan viilennettyä jääkaapissa pursotetaan jauhotetulle pöydälle n. 10 cm:n mittaisia sormen paksuisia tankoja. Tangot pyöritellään kanelisokerissa ja taivutetaan ässän muotoon leivinpaperilla päällystetylle pellille.

  4. Paistetaan uunissa 175 asteessa vaaleanruskeiksi.