Lanttuloora

 

 

 

 

Etusivu


Kotijuusto

Sallatti

Riivattu pankakku

Lanttuloora

Fläsksoosi

Ässät

Kaalikeitto

 

1-1½ kg lanttuja
vettä
suolaa
1-2 dl kermaa
½ dl korppujauhetta
½ dl siirappia
1 muna
suolaa
valkopippuria

 

  1. Keitä kuoritut, paloitellut lantut kypsiksi suolalla maustetussa vedessä ja soseuta ne.
  2. Lisää muut aineet lanttusurvokseen ja sekoita hyvin.
  3. Kaada seos voideltuihin vuokiin. Koristele laatikon pinta lusikalla tai lastalla painelemalla ja ripottele pinnalle hieman korppujauhetta.
  4. Kypsennä laatikkoa 175 ۫C:ssa noin 1½ tuntia.

 

Ohje mukaillen teosta:

Kiikka, K & Meriluoto, R. & Mäkinen, E. & Väätäinen, R. 2005. Keittiön kautta. Ruoanvalmistajan kirja. Helsinki: Otava.