Suomeksi På Svenska In English Auf Deutsch

 

Sinun, minun, meidän mango. Sadutusta yli kulttuurirajojen.

 

Sinun, minun, meidän mango. Sadutusta yli kulttuurirajojen –kirja esittelee, kuinka sadutusta voi hyödyntää esimerkiksi maahanmuuttajatyössä, kansainvälisyys­kasvatuksessa ja kehitysyhteistyössä.

Toim. Liisa Karlsson, Tiina-Maria Levamo ja Salla Siukonen. Julkaisija Taksvärkki ry. 2006, 2. painos 2007.

Uusi painos suoritusta kirjasta ilmestynyt!

Kirja sadutuksesta puolustaa lasten mahdollisuuksia ilmaista itseään

Kirja esittelee, kuinka sadutusta voi hyödyntää esimerkiksi maahanmuuttaja-työssä, kansainvälisyyskasvatuksessa ja kehitysyhteistyössä. Siinä on koskettavia esimerkkejä siitä, mitä entiset lapsityöläiset kertovat sadutuksen avulla. 17-vuotiaat nuoret Sambiassa ja Suomessa kertovat, mitä sadutus antaa heille kulttuurisillan rakentamiseen omassa perheessä ja eri maiden välillä.

Kirja sisältää tapausesimerkkejä ja lasten satuja Suomesta, Sambiasta ja Bangladeshista sekä sadutuksen ohjeet eri kielillä.

Kirja on tarkoitettu kasvattajille, opettajille sekä kaikille, jotka työskentelevät maahanmuuttajien, kansainvälisyyskasvatuksen ja kehitysyhteistyön parissa.

Sadutusmenetelmä edistää osallistavaa ja demokraattista vuorovaikutusta lasten ja aikuisten välillä ja on oiva väline lapsen oikeuksien puolesta tehtävässä työssä. Sadutuksen lähtökohdat ovat samoja kuin YK:n lasten oikeuksien sopimuksen: molemmat korostavat vapaan ilmaisun ja kuulluksi tulemisen oikeutta.

Palautetta itäsuomalaiselta lukijalta: "Kirjanen on houkutteleva, viehättävä ja sopivan paksu! Kirja on minun mielestäni onnistunut kokonaisuus asiaa, estetiikkaa ja osallisuutta."

Kirjan tekijät:

Liisa Karlsson on tutkinut ja kehittänyt sadutusta toistakymmentä vuotta.
Tiina-Maria Levamo
on erikoistunut osallistavien menetelmien käyttöön kehitysyhteistyössä ja kansainvälisyyskasvatuksessa.
Salla Siukonen on suomi toisena kielenä –opetukseen erikoistunut luokanopettaja.

Taksvärkki ry. on sitoutumaton kansalaisjärjestö, jonka kautta suomalaiset nuoret tukevat kehitysyhteistyöprojekteja, joilla edistetään lasten ja nuorten oloja. Taksvärkkikeräyksiä on järjestetty vuodesta 1967. Kirja on julkaistu Euroopan Unionin ja Ulkoasianministeriön varoilla. Se kuuluu Lapset kertovat –julkaisusarjaan. Katso lisää: www.taksvarkki.fi

TILAUKSET

Taksvärkki ry:stä: http://www.taksvarkki.fi/artikkeli.php?gid=129&pid=100&lang=fi

Kirja on maksuton, mutta Taksvärkki ry toivoo tilaajalta vapaaehtoista tukimaksua keräykseen Kenian katulasten hyväksi.

Lisätietoja: taksvarkki(at)taksvarkki.fi.

Lapset kertovat -pääsivulle


Yhteyshenkilö: