Maustekakku (gluteeniton)

Ainekset:

Toteutus:

Taikina mahtuu yhteen pienehköön kakkuvuokaan.

Alkuvalmistelut:
Voitele vuoka ja jauhota se tattarijauhoilla.
Sulata rasva. Sekoita jauhot ja sooda.

Valmistus:
Sekoita sokeri ja muna. Lisää mausteet, maito ja jauhot, lopuksi lisää rasva taikinaan.

Paista uunissa n. 40-60 min, kunnes taikinaa ei enää tartu koitinpuikkoon ja kakku alkaa hiukan irrota vuoasta.

Odota hetki, ja kumoa kakku. Halutessa kakun voi maustaa vielä lusikallisella konjakkia tai brandya.

Vaihtoehtoinen sisältö:

Jätä neilikka ja kaneli pois, ja laita tilalle chiliä (ei kuitenkaan teelusikallista).
Lisäksi voi laittaa pari ruokalusikallista manteli- tai pähkinärouhetta.