Maustekakku (gluteeniton)
Ainekset:
- 3/4 dl margariinia tai voita
- 1,5 dl sokeria
- 1 muna
- 3/4 dl tattarijauhoja
- 1,5 dl gluteenittomia jauhoja
- 1,5 dl maitoa
- 2 rkl kaakaojauhoa (makeuttamatonta)
- 1/2 tl neilikkaa
- 1/2 tl kanelia
- 1/2 tl soodaa
Toteutus:
Taikina mahtuu yhteen pienehköön kakkuvuokaan.
Alkuvalmistelut:
Voitele vuoka ja jauhota se tattarijauhoilla.
Sulata rasva. Sekoita jauhot ja sooda.
Valmistus:
Sekoita sokeri ja muna. Lisää mausteet, maito ja jauhot,
lopuksi lisää rasva taikinaan.
Paista uunissa n. 40-60 min, kunnes taikinaa ei enää tartu koitinpuikkoon
ja kakku alkaa hiukan irrota vuoasta.
Odota hetki, ja kumoa kakku. Halutessa kakun voi maustaa vielä lusikallisella
konjakkia tai brandya.
Vaihtoehtoinen sisältö:
Jätä neilikka ja kaneli pois, ja laita tilalle chiliä (ei kuitenkaan teelusikallista).
Lisäksi voi laittaa pari ruokalusikallista manteli- tai pähkinärouhetta.