Englantilainen kakku (White Christmas Cake)

Ainekset:

Toteutus:

Taikina mahtuu yhteen hyvin isoon kakkuvuokaan, tai kahteen pienempään (normaali tilanne).

Voi ja sokeri hierotaan vaahdoksi ja munat lisätään joukkoon yksitellen. Sitten lisätään venhäjauhot, huuhdotut ja kuivatut korintit sekä rusinat, hienonnetut appalsiininkuoret, kuoritut ja hienonnetut mantelit sekä konjakki/sitruunan mehu. Rusinat/korintit ja hillotut kuoren palat jauhotetaan ennenkuin ne pannaaan taikinaan. Seosta vaivataan kauan. Se kaadetaan sitten voideltuun ja korppujauholla jauhotettuun vuokaan ja paistetaan (200 astetta, ainakin 1 tunti, vuoan koosta riippuen voi mennä jopa kaksi, kypsyyden toteaminen normaalisti tikulla tai vuoasta irtoamisella).

Kun kakku on kumottu, kumotaan loppu brandy. Osan (pari rkl) voi kumota kakun päällekin, vaikka eihän taikinassa muuta nestettä olekaan. Jos brandya on enemmän, voi sitä kumota jo kakun ollessa uunissa. Tällöin on tosin varottava ettei leipuri kumoudu liian aikaisessa vaiheessa.

Kuten useimmat muutkin joulukakut, tämäkin kakku säilyy hyvin (herkkusuiden ulottumattomissa pidettynä). Kakku onkin parhaimmillaan vasta muutaman viikon kuluttua paistamisesta. Itse koitan saada kakun leivottua joulukuun alussa, jolloin se on "valmis" jouluna.