Pasteur, kemia ja fysiikka - ihmisen tuho?

"Kemian ja fysiikan nopealla kehityksellä kahden viimeksi kuluneen vuosisadan aikana on ollut erittäin kielteinen vaikutus lääketieteelliseen ajatteluun, ja se on hidastanut parantamistaitojen kehittymistä..."

"Todellinen lääketieteen historia, kun se valistuneessa tulevaisuudessa kirjoitetaan, tulee tuntemaan kahdennenkymmenennen vuosisadan parantamisen pimeänä aikakautena..."

"Uusi biologinen lääketiede poikkeaa tällaisesta pasteurilaisesta sairauskäsityksestä ja oireenmukaiseen lääkitykseen perustuvasta sairauksien hoitokäsityksestä." - Paavo Airola (1988), Luonnonlääketieteen käsikirja.

Kun EY:n luomukotieläinasetusta säädettiin 1990-luvun lopulla, vaati "oikeaoppinen" Keski-Euroopan luomuväki ankarasti, että luomumaidon on oltava "elävää", pastöroimatonta. Ainoastaan lääkärien sitkeä vastarinta pelasti EU-maiden kansalaiset tältä katastrofilta. (Luomumaidon hygieniariskit ovat silti suurempia kuin tavallisen, sillä "kemian pelossa" puhdistusaineiden tehosta tingittiin).

Vielä 1900-luvulle tultaessa maito oli näet monien tappavien tautien, kuten tuberkuloosin, tärkein tartuntareitti. Tilanne korjaantui lopullisesti vasta toisen maailmansodan jälkeen, kun maidon pastörointi otettiin käyttöön useimmissa valtioissa.

"Aatteellisin perustein" on Kanadassa ryhdytty markkinoimaan esimerkiksi pastöroimatonta omenamehua, mikä on jo useita kertoja uhannut ihmishenkiä EHEC-kolilla ja salmonellalla (tavallisista vatsataudeista mitään puhumatta).

"Makeilupoliittisista" syistä tällaista toimintaa ei uskalleta kieltää - vaatia edes varoitusmerkintöjä kuluttajille - vaan annetaan elintarviketurvallisuutemme rappeutua näin "eläväisellä" ravinnolla.

Viuluviikarit kultin uhreina konserttikiertueella

Salmonellasta riutuneita juniorijousia saapui Saksasta. Lähes 30 nuorta joutui tiputukseen nestehukan takia. "Infernaalista", kuvaili lahtelainen kirurgi Ilkka Toivio perjantaina Helsinki-Vantaan lentoasemalla… osa jäi vielä tiputukseen saksalaiseen sairaalaan.

"Koskaan en 31-vuotisen urani aikana ole nähnyt moista", Toivio kuvaili… sinänsä herkullinen jälkiruokavanukas osoittautui myöhemmin syylliseksi. Samassa hotellissa asunut puolalainen maatalousvaltuuskunta teki muusikoille seuraa… (Hannele Tulonen, HS 27.10.1990)

Keskellä "vihreintä" Saksaa, Sauerlandissa, hotellivieraille tarjottiin pastöroimattomasta maidosta valmistettua jälkiruokavanukasta. Lupaa kysymättä ja varoittamatta. Viikkojen karanteeni odotti nuoria kotimaassa.

Viuluviikari Outi

  • "Sairaalassaa oli kivaa! Miksi tultiin jo takaisin kouluun", harmitteli Outi, joka oli maistanut elävää vanukasta vain vähän.
  • Ks. myös Tautiriski kasvaa 150-kertaiseksi pastöroimattomilla maitotuotteilla sekä Vihreää maitoa