Tiedelehti Nature Biotechnology tyrmää IAASTD-raportin tieteen väärennöksenä

IAASTD-foorumin tehtäväksi oli annettu selvittää, kuinka tieteen ja teknologian tuloksia onnistuttaisiin välittämään avuksi myös kehitysmaihin niiden ruokaturvan sekä maatalouden tuottavuuden ja ekotehokkuuden parantamiseksi.

- Toiveikkaasti alkaneesta työstä tuli jotain aivan muuta. Biologian tiedeyhteisö syrjäytettiin tökeröillä menettelyillä, jotka ovat liiankin tuttuja IPCC:n ns. Ilmastogatesta. (No, pitihän molemmissa "foorumeissa" ohjaksia sama henkilö...).

Biologian huippututkijat vaiennettiin ja sensuroitiin. Lopulta heidän oli pakko sanoutua irti tästä järkyttävän epärehelliseksi manipuloidusta operaatiosta. Surullinen mutta opettavainen tarina yliopistojen liiankin hyvää uskovalle tiedeväelle...

IAASTD:n tynkäraportista tuli kampanjajärjestöjen tiedettä torjuvaa politikointia. Kasvinjalostuksesta kirjoittaa ("pehmeitä") sopiva sosiologi.

Biotieteiden ja varsinkin kasvibiologian kannalta kyse on väärennöksestä, mihin muun muassa tiedelehti Nature Biotechnology kiinnittää huomiota pääkirjoituksessaan Off the rails [Vol. 26: 247 (2008)]:

"Palauttaakseen tieteellisen uskottavuutensa IAASD:n pitäisi ajatella uusiksi näkemyksensä biotekniikasta." ..."prosessin hajataitteisuus muuntogeenisten eliöiden suhteen on niin vakavaa, että kyse on jo lähes sokeudesta".

"Maailman päättäjille olisi pitänyt laatia tiekartta, kuinka maataloustieto, -tiede ja teknologia valjastettaisiin vähentämään 850 miljoonan ihmisen nälkää ja köyhyyttä sekä edistämään kestävää kehitystä kolmannessa maailmassa... Valitettavasti IAASTD:n päätelmät biotekniikasta ovat parhaimmillaan epäselviä ja kyseenalaisia ja pahimmillaan täysin kielteisiä".

Geenimuuntelu, jota raportin olisi pitänyt tarkastella vakavasti (kuten sen keskeinen merkitys modernissa biologiassa vaatisi), haudattiin Greenpeacen ja muiden "taistelu"järjestöjen painostuksesta jo varhaisessa vaiheessa pois näkyvistä sanelupolitiikan ja erilaisten hallinnollisten vippaskonstien avulla. Foorumin tieteelle vieras, tieteen periaatteille vastakkainen "johtaja"organisaatio antoi käytännön aseet biologian tutkijoiden, tieteen todellisten asiantuntijoiden, polkemiseen - modernin biotieteen syrjintään ja vaientamiseen.

Olinhan siellä minäkin...
9.12.2009 Jussi Tammisola, Global Lead Author (IAASTD 2004–5)

P.S. Kampanjajärjestöille (Greenpeace, Maan ystävät, Soil Association, ISIS, I FOAM, Oakland Institute jne) ei noinkaan vino raportti toki vielä riitä, vaan sen väitteitä yhä ”terästetään” myyttipajoissa ad absurdum, hälypaukuiksi mediasotaa varten.