MARMELADIT

Ainekset

3/4 rkl (n.6 g) agar-agaria (apteekista)
5 dl mehutiivistettä
1 dl sokeria
1 dl vettä
marmeladista saa eriväristä käyttämällä erilaisia mehuja.

Valmistus

1.Laita agar-agar kattilaan ja kaada vesi päälle. Lisää sokeri ja keitä nestettä noin 45 minuuttia miedolla lämmöllä. Varo pohjaanpalamista.
2. Ota kattila liedeltä ja sekoita mehu joukkoon.
3. Kaada marmeladi vuokaan ja jätä se jähmettymään seuraavaan päivään.
4. Käännä marmeladi ympäri ja jätä se kuivahtamaan vielä pariksi tunniksi.
5. Leikkaa marmeladi paloiksi

Värikkäät marmeladit:


Keltaiset marmeladit voi valmistaa eksoottiset hedelmät tuoremehusta, mukana myös ohuita appelsiinkuorisuikaleita.
Vihreät marmeladit saavat makunsa sitruuna- ja limettimehusta. Niiden sekaan on suikaloitu limetin kuorta.
Punaisiin marmeladeihin on käytetty pakastevadelmien mehua ja joukkoon on jauhettu vadelmia
Mehun on oltava voimakkaan makuista.
Ohje: kotivinkki12/2004

 

http://www.uusikaupunki.fi/~birgan/makeiset.html