Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta
 
Naiset fysikaalisissa ja matemaattisissa tieteissä
Syyslukukausi 2008
53319 Naiset fysikaalisissa ja matemaattisissa tieteissä, 3 op

Matematiikan ja tilastotieteen laitoksen ja fysiikan laitoksen yhteinen seminaari, joka toteutetaan osana laitosten tasa-arvohankkeita. Naisten osuus näiden laitosten jatko-opiskelijoista ja henkilökunnasta on vähäisempi kuin miesten. Tasa-arvohanke tähtää siihen, että kaikilla kiinnostuneilla, naisilla ja miehillä, olisi yhtäläiset mahdollisuudet opiskella ja työskennellä fysikaalisten ja matemaattisten aineiden parissa.

Kenelle: Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita seminaariin. Erityisesti se on suunnattu fysiikan, matematiikan ja tilastotieteen jatko-opiskelijoille.

Tavoite: Seminaarisarja valmentaa jatko-opiskelijoita tutkijan- tai asiantuntijan uralle. Ohjelmaan sisältyy mm. esiintymiskoulutusta, oman tutkimusaiheen ja oman alan esittelytaitojen harjoitusta sekä ongelmallisten tilanteiden hallintaa. Seminaarissa pohditaan myös nuoren tutkijan verkostoitumista alallaan. Esiintyjät ja kouluttajat ovat matematiikan, tilastotieteen ja fysiikan koti- ja ulkomaisia varttuneita tutkijoita ja esiintymiskoulutuksen ammattilaisia.

Ajankohta: syyslukukaudella 2008 ( 22.9.15.12.)

Kesto: Yhteensä 26 h seminaaria, lisäksi itsenäistä työskentelyä.

Seminaariaika:
ma 14-16 Physicumin salissa D101
Esimmäinen seminaari ma 22.9.2008, jonka jälkeen tutustumistilaisuus samassa tilassa
klo 16-18. Tarjoilua!

Vastuuhenkilöt:
Professori Ritva Serimaa (fysiikka)
Dosentti Marjatta Näätänen (matematiikka)
Dosentti Mervi Eerola (tilastotiede)

Käytännön asioista vastaa tohtorikoulutettava Maija Pehkonen
Physicum huone A227 p. 191 50653

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@helsinki.fi (ilman ääkkösiä).

Suoritustapa: aktiivinen osallistuminen ja oppimispäiväkirja yhteisistä teemoista sekä esitelmä omasta tutkimusaiheesta.

Kirjallisuus: Seminaarissa ilmoitettava materiaali.

 

Briefly in English:

Seminar "Women in physical and in mathematical sciences" is organised by the Department of Physics and the Department of Mathematics and Statistics and it's a part of equility project in both departments.

Seminar is focused to graduate students (for women and men!) but staff and undergraduate students are allowed to participate also. You can just come to listen a few intresting topics or attend the whole seminar.