Suomi-Venäjä-Seuran Helsingin yliopiston osaston toimintakertomus 2005

Kulttuuritoiminta

Vuoden aikana osasto järjesti seuraavat venäläiseen kulttuuriin liittyvät tilaisuudet ja osaston jäsenet osallistuivat muiden osastojen järjestämiin tilaisuuksiin:
Huhtikuussa järjestettiin opastettu käynti Karhu-näyttelyyn yliopiston museossa ja tutustuttiin yliopiston museon kokoelmiin (8.4.)
Huhtikuussa käytiin katsomassa Helsingin kaupunginteatterissa Turgenevin romaaniin perustuva näytelmä Isät ja pojat (15.4.)
Toukokuussa järjestettiin Suomenlinnan retki Shturm Sveaborga yhdessä Russkij kruzhokin kanssa (25.5.)
Syyslukukauden alussa järjestettiin Kazanin 1000-vuotisjuhliin liittyvä valokuvanäyttely Topelia-kirjaston tiloissa. Näyttelyn avajaiset pidettiin 11.9. lukukauden avajaispäivänä. Johtaja Seppo Lallukka Venäjän ja Itä- Euroopan instituutista avasi näyttelyn.
Pikkujoulu pidettiin Venäjän tiede- ja kulttuurikeskuksessa yhdessä Pietari- seuran kanssa (1.12.).

Tiedotimme Venäjään liittyvistä näyttely-, teatteri-, musiikki- ja elokuvatarjonnasta jäsenkirjeissä, verkkosivuilla ja sähköpostilistalla.

Slavica-lounaat jatkuivat kooten yhteen kirjaston kokoelmia käyttäviä Venäjän tutkijoita.

Humanitaarinen toiminta

Jatkettiin Petroskoin lastenkodin avustamista Pelastakaa lapset ry:n kautta. Osastomme jäsen on osallistunut humanitaariseen nuorisotyöhön Viipurissa ja organisoinut toimintaa yhteistyössä muiden SVS:n osastojen aktiivien kanssa.

Matkat

Heinäkuussa järjestetun matkan kohteina olivat Novgorod, Pihkova, Petsheri ja Tartto. Matka järjestettiin osallistumalla Neva Toursin järjestämälle bussimatkalle (26.-29.7.).

Yhteistyö muiden pääkaupunkiseudun osastojen kanssa

Jatkettiin yhteistyötä muiden pääkaupunkiseudun osastojen kanssa. Puheenjohtaja osallistui pääkaupunkiseudun puheenjohtajatapaamisiin. Tiedotettiin omista tilaisuuksista muille osastoilla ja vastaavasti välitettiin tietoa muiden tapahtumista. Kehiteltiin ideoita tapahtumista "venäläisyys Helsingissä ennen ja nyt" -teeman ympärille. Tilaisuudet voisivat olla opastettuja kävelykierroksia, tutustumiskäyntejä ja luentoja.

Tiedottaminen, jäsenhankinta ja koulutus

Osaston verkkosivuja pidettiin yllä ja niillä tiedotettiin osaston toiminnasta. Jäsenkirjeitä lähetettiin neljä, minkä lisäksi omasta toiminnasta ja myös muiden järjestämistä Venäjä-tapahtumista tiedotettiin sähköpostilistoilla. Laajemmalle yleisölle tarkoitetuista tilaisuuksista tiedotimme Ylioppilaslehden ja yliopiston verkkosivujen tapahtumakalenterin ja erilaisten sähköpostilistojen kautta. Uusia jäseniä liittyi vuoden aikana 4.

Johtokunta

Irma Reijonen, puheenjohtaja
Maire Aho
Krista Berglund
Marjaana Hakala
Martti Haltia, taloudenhoitaja
Matti Leskinen, varapuheenjohtaja
Aaron Louhisuo
Jukka Mölsä
Sihteerin tehtäviä hoitivat johtokunnan jäsenet vuorollaan. Johtokunta kokoontui kuusi kertaa.