Ruokaa katsohan.

 

 

Tämä sai alkunsa jälleen Marilla.  Olemme käytännössä kokeilleet vain

voita kummallakin puolella, joten tämä kaaviomalli on täysin teoreettinen,

emmekä ota vastuutta mallin toimivuudesta.

Henkilökohtaisesti suosittelen Ylhäisten näkkileipää, joka on armottoman rouheeta ja kuminaista.

Varoitus. Tämä näkkileipä voi vaikuttaa kustannusrakenteeseen.

 

Pipari-iltamat 6.12.2005

Kastor ja UwSSoc -piparit (merihumma ja valas) © Maija

Muita: Haamu, pyramiidi, ukko, M niinko Kaunis, Tipu, sydämei sekä Talo, jonka

katolla kasvaa puu.

    Marble frame ja Rubik -piparit © Mari

Muita tuttavuuksia: Perhone, pallo, sydämei, norsu sekä

 elinsydän aortalla ja alaonttolaskimolla

Vielä paraatikuva Kastorista.

 

 

Joskus juon sitä teetä. Aika paljon itse asiassa.

 

 

 

 

 

Maijan uskalias linssimöhä

2 dl vihreitä linssejä

6 dl vettä

Vaik 3 porkkanaa

Noin 4 perunaa

Muutama sipuli

Kotimaista rypsiöljyä (ei mitän oliivihärpäkkeitä)

Paprikajauhetta

Pikku kanisteri tomaattipyrettä (70 g) tai sitte murskaa tai ihan vaan ketsuppia

Soijakastiketta

Maustei

 

Huuhtele linshit. Paa tulelle n. puoleksi tunniksi. Lutraa vesi sitten pois.

Tadaa, nyt on linssit valmista. Pilko tuossa puolen tunni aikana porkkanat, perunat ja sipulat.

Kuullota toisessa kattilassa sipuloi öljyssä ja paa sin sekaan paprikajauhetta. Tunteella.

Sitten tuuttaa sekaan porkkanat ja perunat sin kuullotukseen.

Ei saa olla liian kuumathotit tulet, ettei hiillostu kaikki asiat.

Ko ne on hetken siinä ihtiään paistanu, nii laita sekaan vettä.

Sellai esim pari desiä. Että möysä ei kumminka peity ja uiskentele vedes.

Linssit odottelee valmiina siellä toises kattilassa.

Paa ne linssit tuonne möysän sekaan. Hymyile kattilalle.

Ja paa myös tomaattiasia, minkä noista ikinä valitsitkaan.

Sitten lisäile soijakastiketta, aika reilusti saa laittaa. Maista onko tarpeeksi soijakastiketta.

Maustei voi lisäillä omien aistiensa mukaisesti.

Minä laitan semmoista intialaista maustetahnaa, joka on hullun tulista.

Ja viimeksi laitoin myös pussillisen pakastepinaattia, nii tuli oikein hieno voimasatsi.

Pinaatti myös tasapainoitti möhän esteettistä olemusta tuomalla

keltapunaoranssiin sekamelskaan vihreyden.

Möhästä riittää minulle noin neljäksi päiväksi. Kande laittaa vaik

pakkaiseen, jos ei jaks joka päivä tätä samaa syäd.

Muistithan seurata ohjetta tarkasti.

Ja voihan sen niinkin energiatehokkaasti tehdä että kiehuttaa linssit kypsäksi

noiden muiden aineiden kanssa, mutta mummielestä se on

epäilyttävää. Kokla ite mikä on hyvä tapa. Mitä mäkän mistään tiän.

Aini ja pikku vinkki. Helsingissä ainakin maahanmuuttajien kaupoista

saa tosi halvalla linssejä ja papui ja siellä on muutakin jännää.

Vaikkapa Hämeentiellä siinä Kurvin lähettyvillä on iso maahamuuttokauppakeskittymä.

 

Niin. Nauti ruuasta. Mieluiten leppoisassa seurassa. Parhaimmillaan tarjoiltuna jokaiselle

ruokailijalle erilaiselta lautaselta. Mäys.

 

 

Luolaan?