Back to Home Page 

Harrastukset/Hobbies

Päivän vinkki

- maastohiihto /cross-country skiing
- maratonjuoksu /marathon running
- rullaluistelu /in line skating
- yleisönosastokirjoitukset/letters to the editor
- elämäkerrat/biographies
- Citroën-autot/ Citroën cars
- radiouutiset/broadcast news
- arkkitehtuuri/architecture
- psykoanalyysi


TÄÄLTÄ löydät tulevaisuudessa erilaisia artikkeleita, omaelämäkerrallisia katkelmia, linkkejä internet-sivuille ym.

Mutta kärsivällisyyttä ... (tämähän on vain harrastus!)

HERE you will someday find various articles, autobiographical notes, links to my favourite internet sites etc.

But be patient ... (this is only a hobby!)
 

Maastohiihto/Cross country skiing

 


Yess, this is it!! No words are necessary ... (mutta katso hiihtoa koskevat luvut kirjasta Maratonmiehen elämä)
Cross country skiing in good conditions with good equipment is the best I know as sport. And it is very age-friendly: good technique and equipment
easily eliminates the age-and condition differentials, whereas in running this is not so.

The following text is about how to ski to work in Helsinki! There are not many capitals in the world where it is possible to ski to work in the center of the city. Even though we don't have polar bears walking around on the streets.Just come to Helsinki and try it!

Päivän vinkin taustaa: jos satut asumaan Keskuspuiston lähistöllä ja työpaikkasi on keskustassa alueella Kallio, Töölö, Pasila, Kruunuhaka, ydinkeskusta, niin voit suorittaa työmatkasi vaivatta suksilla juuri nyt (helmi-maaliskuun vaihteessa)
Lunta on riittävästi, ladut loistavassa kunnossa (vaikka koiranomistajat tekevätkin parhaansa niiden pilaamiseksi), ja myös Eläintarhassa ja Töölönlahdella voi hyvin hiihtää. Jos ei halua hiihtää Kaisaniemen puistosta Laaksoon, mikä on täysin mahdollista ja sukset joutuu ottamaan pois jalasta vain kaksi kertaa, niin voi aina ajaa raitsikalla Laaksoon ja lähteä sieltä liikkeelle. Tavarat reppuun ja reppu selkään, niin työasiatkin kulkevat mukana. Jos työpaikalla on suihku ja olet älynnyt varata sinne työvaatteet niin et joudu hiihtämään kravatti kaulassa tai muussa työasussa ...
On tosi mukava aloittaa työt reippaan hiihtolenkin jälkeen ja samoin saapua höyryävänä kotiin illalla. Uskokaa pois ja koettakaa itse! 

Maraton ja muu juoksu/Marathon and other running

 

 
 
 
 
 
 
 

I have run close to 50 marathons and innumerable other shorter races. I used to be relatively good and in my best condition (around 4 min/km pace) I should  easily have run a marathon in 3 hours, but this was not to happen due to some stupid accidents and tactical errors. Now I use about 4 hours and more, and do not run more than one (at most two) marathons per year. But I prefer shorter distance, like the Broloppet ....
 

 Broloppet 2000  (a nice photo!)

Maratonmiehen elämä-kirja - vapaasti verkossa! 

Rullaluistelu ja rullasuksihiihto/Rollerskating and  roller skiing


I am one of the Finnish pioneers in inline rollerskating. When I got my first Switch-it skates (used until they broke down) there were extremely few people skating on the streets (and nobody sold them). Skating became popular very quickly because it looked so nice and easy. For me it is and was mainly a form of summer ski training, even though I used it also to get to work from time to time. Later I took to using sticks, also well before stick-walking (sauvakävely) became popular. Nowadays I mostly ski with rollerskis, using classical technique. This can be done in the Helsinki central park, on soft surface and it comes very close to the real thing.  But not quite.
I have not had any major accidents, just fallen a few times, once at high speed, but saved by my backbag. But it is clear that rollerskating on the streets IS rather dangerous and I have come to prefer less risky forms of sport (such as the the spark rollers, which you can just jump off, if you start to fall, or must stop quickly). But my son Ariel is already very good and we do skate together from time to time.
 
  

Citroën-autot/Citroën cars

Olen omistanut rättisitíkoita 60-luvun lopulta lähtien (ensimmäinen autoni oli R4L) ja nyttemmin omistan 80-luvulla täydellisesti uusitun Citroen 2CV6 Charlestonin joka on talvisin suojassa ja jolla on ajettu n 30 000 km. Valitettavasti on niin, että Citroenistakin on tulossa tusinamerkki joka ei erotu mitenkään muista valmistajista, mutta tietyt historialliset mallit ovat edelleen täysin uniikkeja. Kuten juuri 2CV.
  

Radiouutiset ja muu puheradio

    Olen allerginen (aidosti) löysille puhe/musaradioille, varsinkin niille joissa puheen alla on aina rokkia. Erityisesti inhoan mainosradioita joita tehdään todella halvalla. Mutta myös Ylen paikallisohjelmat ovat aivan toivotonta sillisalaattia. Ihanteeni on radio, jossa on pelkkää puhetta, uutisia, haastatteluja, esitelmiä, dokumentteja. Ja jossa samat ohjelmat toistuvat ainakin muutamaan kertaan jotta ne varmasti voi kuulla (Internethän tarjoaa jo nykyään tämän mahdollisuuden NPRn osalta, mutta ei Ylessä). Radio Peili on lähellä tätä toivekuvaa, mutta siinä on liikaa toistoa ja siitä puuttuvat monet YLEn hyvät puheohjelmat, omituista kyllä. Maailman paras puheohjelmaradio on amerikkalainen NPR (National Public Radio) kun taas BBC on ilman muuta paras uutisten välittäjä. Myös Ranskassa on loistava puheradio, mutta uutispuoli on melko surkea. Suomi ei valitettavasti tule edes lähellekään näitä palveluissaan.

Puhe jota ei pidetty
Ylen kriisi


Arkkitehtuuri/Architecture


Kämpin suojelusta
 Psykoanalyysi/Psycho-analysis
 

I believe that psycho-analysis is mostly useless and sometimes dangerous, definitely non-scientific and is based on fraud AND Freud. The danger and harm comes mainly from the idea that a person's childhood is to blame for his problems, and that the person rperesses unpleasant thoughts in his unconscious, to be discovered with the help of the psychoanalysis, and thirdly, that therapy and medical treatment are to be understood as alternatives, so that pills should be avoided. That is, psychoanalysis produces unnecessary blame, false memories and prevents healing with medicine.
For a social scientist like me, the interesting thing is, why psycho analysis is still so popular, especially among social scientists ...

Freudkritiikki
Borch-Jacobsen critique


Anna
Alkuun/Back to beginning!