Yleinen valtio-oppi

- Politiikan tutkimuksen linja
- Hallinnon ja organisaatioiden tutkimuksen linja
- Maailmanpolitiikan tutkimuksen linja
- Johtamisen sivuainekokonaisuus (JOS)

Tällä sivulla on ohjeet yleisen valtio-opin opiskelusta ja oppiaineen käytännöistä. Linjakohtaiset tutkintovaatimukset ja kurssitiedot ovat sivun vasemmanpuoleisessa valikossa.

Kurssisivuilla on tarkat tiedot kurssien ajoista, paikoista ja ilmoittautumisesta. Sivuja päivitetään myös kurssien aikana. Mikäli käytät aina samaa tietokonetta opinto-oppaan lukemiseen, kannattaa sivuilla käydessä painaa refresh/reload-näppäintä, jotta selaimen muisti virkistyy. Opinto-oppaan muutoksista tiedotetaan myös Almassa.

KÄYTÄNNÖN OHJEITA

Lukuvuosi 2010-2011:

OPETUKSEN JA RÄSTITENTTIEN ILMOITTAUTUMISAJAT

Kaikkeen yleisen valtio-opin laitoksen järjestämään opetukseen ja kirjallisuuskuulusteluihin ilmoittaudutaan WebOodissa. Ilmoittautumislinkit WebOodiin ovat kurssisivuilla. Ilmoittautuminen avautuu ilmoittautumisen alkamispäivänä klo 9.00 ja sulkeutuu ilmoittautumisen päättymispäivänä klo 23.59. Huom! Ilmoittautumisen onnistuminen ja sen tarkastaminen WebOodissa on opiskelijan vastuulla. Tarkista kurssin ilmoittautumisaika aina kurssin sivulta.

Periodit 2010-2011 ja ennakkoilmoittautumisen vaativien kurssien ilmoittautumisajat:
- I periodi: 6.9.-22.10.2010, ennakkoilmoittautuminen 26.-30.8.2010
- II periodi: 1.11.-19.12.2010, ennakkoilmoittautuminen 21.-25.10.2010
- III periodi: 17.1.-4.3.2011, ennakkoilmoittautuminen 30.12.2010-10.1.2011
- IV periodi: 14.3.-6.5.2011*, ennakkoilmoittautuminen 3.-7.3.2011

Poikkeuksena JOS1, Johtamisen perusteet -kurssi, jolle ilmoittautuminen alkaa jo to 12.8.2010 klo 9.00 (*21.-26.4. pääsiäisloma. Ajalla 9.-20.5.2011 on mahdollista järjestää intensiivijakso)

Muiden kurssien ilmoittautumisajat:
- I ja II periodin kurssit: 26.8.2010 alkaen ja viikko kurssin alkamispäivästä päättyen
- III ja IV periodin kurssit: 30.12.2010 alkaen ja viikko kurssin alkamispäivästä päättyen

Rästitentit:
- syksyn kurssien rästitentti: ma 10.1.2011 klo 16-18, Porthania 1,
ennakkoilmoittautuminen 16.12.2010 - 2.1.2011
- kevään kurssien rästitentti: ma 23.5.2011 klo 16-18, Porthania 1,
ennakkoilmoittautuminen 5.-12.5.2011

Rästitenteissä voi suorittaa luentosarjojen yms. kirjallisia loppukuulusteluja, mutta ei tiedekuntatentissä suoritettavia kirjallisuuskuulusteluja.

TIEDEKUNTATENTIT LUKUVUONNA 2010-2011

Tenttipäivät ja tiedekuntatenttiohjeet kerrotaan tiedekunnan sivulla.

KESÄTENTTI JA KESÄESSEET

Yleisen valtio-opin laitoksen vastuulla olevien opintojaksojen kirjallisuutta voi suorittaa kirjatenttinä seuraavasti:

- perus- ja aineopinnot: tiedekunnan kesätentti 20.6.2011
- syventävät opinnot: tiedekunnan kesätentti 16.8.2011
- jatko-opinnot: tiedekunnan kesätentti 16.8.2011
- yleisen valtio-opin järjestämät JOS-opinnot: tiedekunnan kesätentti 20.6.2011
I

 

Mikä on essee?

Essee on kirjallisuusreferaatti, jossa on arvioiva ote, tai pienoistutkielma, jossa tehtävä tai tutkimusongelma on sovittu vastuuopettajan kanssa. Lähteenä käytetään tehtävän tai tutkimusongelman edellyttämää kirjallisuutta - myös muuta kuin opintojakson kirjallisuutta (eikä välttämättä kaikkea opintojakson kirjallisuutta, jos työ ei sitä vaadi). Esseen sisällöstä ja toteutustavasta sovitaan opintojakson vastuuopettajan kanssa.

Esseesuorituksen lähtökohtana on, että koko opintojakso suoritetaan kerralla. Referaattipainotteinen essee on 12 sivua / kirja (rivivälillä 1½, noin 2500 merkkiä ilman välilyöntejä / sivu). Pienoistutkielmassa sivumäärää olennaisempi laajuuden määritelmä on työn syvyys. Käytännössä kokonainen opintojakso (yleensä kolme-neljä kirjaa) korvataan 25-30 sivun (riviväli ja merkkimäärä kuten yllä) pituinen syvällinen pienoistutkielma, joka vastaa kuukauden päätoimista työtä.

OPETTAJAT JA MUU HENKILÖKUNTA

HENKILÖKUNNAN VASTAANOTTOAJAT

Henkilökunnan vastaanottoajat on kirjattu oppiaineen www-sivuille. Huomaathan, että vastaanottoajat ovat voimassa ainoastaan lukukausien aikana.Vastaanottoaikojen muutoksista tiedotetaan

Almassa.

OPINTONEUVONTA

Yleistä opintoneuvontaa antaa valtiotieteellisen tiedekunnan opintoneuvoja. Oppiaineen henkilökunta neuvoo vastaanottoaikoina valtio-opin opintosuorituksiin liittyvissä asioissa.
  • opintojen alkuvaihe: HOPS1 ja HOPS2 -suoritukset hyväksyvät opettajatuutorit
  • opiskelijavaihto: amanuenssi Piia Susiluoto
  • ulkomaiset tutkinto-opiskelijat: yliopistonlehtori Juri Mykkänen
  • maisterivaiheen opintojen aloittaminen ja HOPS3 eli henkilökohtainen maisteriopintosuunnitelma: linjakohtaisesta tutkielmaseminaarista vastaava professori
  • yksittäisten opintojaksojen suorittaminen: opintojaksosta vastaava opettaja
  • muualla suoritettujen opintojen hyväksilukeminen: ks. ohjeet
  • opintokokonaisuusmerkinnät: ks. ohjeet
  • EU-opintokokonaisuus: yliopisto-opettaja Leena Malkki
  • JOS (johtamisen sivuainekokonaisuus): yliopistonlehtoriTero Erkkilä
  • WebOodi-neuvonta: opintosihteeri Erja Enberg
  • opintosuoritusten rekisteröinti: opintosihteeri Erja Enberg
  • työharjoittelu: amanuenssi Piia Susiluoto
  • jatko-opiskelu: tohtorikoulutettava Kaarlo Metsäranta (yleinen neuvonta), professorit (jatko-opintojen käynnistäminen opinnäytetyön sisällöllisen orientaation osalta; tieteellinen ohjaus).

KURSSIPALAUTE

Yleisen valtio-opin kursseista voi antaa palautetta sähköisesti oheisella lomakkeella.

Oppiaineen omia opiskelua koskevia ohjeita ja määräyksiä:

Oppiaineen ohjeiden lisäksi voimassa ovatvaltiotieteellisen tiedekunnan ohjeet.

Opintojen suorittaminen, pääaineopintojen aikataulutus, opintosuoritusten vanheminen

Yleisen valtio-opin opinnot suoritetaan voimassa olevien 2010-2011 tutkintovaatimusten mukaisesti. Aikaisempien tutkintovaatimusten mukaisesti ei voi enää opiskella.

Yleisen valtio-opin pääaineopintojen aikataulusuositukset

Opintojaksoon kuuluva kirjallisuus suoritetaan kokonaisuudessaan yhdessä kirjallisuuskuulustelussa, ellei suoritustapaa ole erikseen muulla tavoin täsmennetty opintojaksossa annettavan opetuksen yhteydessä. Mikäli opintojakso suoritetaan osasuorituksina, on opintojakso suoritettava valmiiksi kuuden kuukauden kuluessa ensimmäisen osasuorituksen suorituspäivämäärästä. Opiskelija voi osallistua opintojakson kirjallisuuskuulusteluun, vaikka tentittäviin jaksoon sisältyvän kurssin suorittaminen on kesken. Tällöin edellytetään, että kurssi ja kuulustelu suoritetaan saman lukukauden aikana.

Tiedekuntatenteissä suoritettavien opintojaksojen   tenttikäytännöt

Opintojaksojen suorittaminen tiedekuntatenteissä edellyttää huolellista   valmistautumista kaikkien tentittävien kirjojen sisältöön.   Tavoitteena on, että opiskelija on ymmärtänyt kirjojen tavoitteet ja miten kukin   teos sijoittuu opintojakson kokonaisuuteen. Tämän vuoksi tentin suorittamiselta   edellytetään, että:

  • Tenttiin valmistaudutaan huolellisesti. Jos opiskelija ei saavu   ilmoittautumaansa tenttiin kahtena peräkkäisenä kertana, hän ei voi ilmoittautua   tenttiin näitä seuraavana tenttikertana.
  • Kirjatentti on aina suoritettava yhtenä kokonaisuutena. Tenttiä ei ole   mahdollista suorittaa useassa osassa. Poikkeuksena on opintojakson osan   korvaaminen luentosarjalla/luentosarjoilla. Tällöin jakson loppuosa on aina   suoritettava viimeistään kuuden kuukauden kuluessa.
  • Jokaisen kirjan kysymykseen on vastattava hyväksyttävästi. Yksikin hylätty vastaus johtaa koko tentin hylkäämiseen. Usealla erinomaisellakaan vastauksella ei voi korvata hylättyä vastausta.
  • Opintojaksoa tai sen osia ei pääsääntöisesti voi korvata esseellä.   Joissakin poikkeustapauksissa se voi olla mahdollista, mutta tällöin opiskelijan   on sovittaja tenttijän kanssa ohjauksesta.

Opintosuoritusten arvostelu

Kirjallisten kokeiden arvosteluperusteet ilmoitetaan opintojakson tai kurssin tavoitteiden ja tehtävien määrittelyn yhteydessä. Kurssien osalta nämä tiedot kerrotaan kurssien sivuilla, mutta usein täsmällisemmin kurssin kuluessa. Mikäli arvosteluperusteissa on epäselvyyttä, on syytä ottaa yhteys opintosuorituksesta vastaavaan opettajaan.

Helsingin yliopiston opintosuoritukset ja opintokokonaisuudet sekä kandidaatintutkielmat arvostellaan asteikolla 0 (hylätty), 1 (välttävä), 2 (tyydyttävä), 3 (hyvä), 4 (kiitettävä), 5 (erinomainen).

Pro gradu -tutkielmat arvostellaan edelleen 7-portaisella asteikolla. Pro gradu -tutkielmien arvostelusta tarkemmin.

Osasuoritusten arvosanoista muodostetaan kokonaissuorituksen arvosana painotettuna keskiarvona (painoina opintopisteet tai opintoviikot tai kurssilla etukäteen ilmoitetut prosenttiosuudet). Yhdistetyt arvosanat lasketaan niin monen desimaalin tarkkuudella, että ne voidaan pyöristää kahden desimaalin tarkkuudelle, jolloin arvosanan määräytyminen on yksiselitteistä (1 = 1,00-1,49, 2 = 1,50-2,49, 3 = 2,50-3,49, 4 = 3,50-4,49, 5 = 4,50-5,00). Arvosanan laskemisessa voi käyttää arvosanalaskinta.

Mikäli opettajan käyttämä arvostelu ei ole käytössä olevan asteikon mukainen, laitos pyytää opettajilta korjauksen arvosteluun. Myös opiskelija voi ottaa yhteyttä opettajaan epäselvissä tapauksissa.

Tulokset ja merkinnät

Opintosuorituksen arvosana täytyy ilmoittaa opiskelijalle kuukauden sisällä opetustapahtuman päättymisestä laskien, ja suoritus täytyy rekisteröidä Oodiin kuukauden kuluessa arvosanan ilmoittamisesta. Tulokset ilmoitetaan oppiaineen ilmoitustaululla (toimistoaulassa). Ilmoitustaululla kerrotaan myös, kuinka saa tiedon hylätystä tuloksesta. Kirjallisuuskuulustelujen tulokset ovat ilmoitustaululla vähintään seuraavaan kirjallisuuskuulusteluun asti, kurssien tulokset vähintään kuukauden. Tämän jälkeen tuloksiin voi tutustua laitoksen toimistossa. Kuulustelujen tuloksia ei anneta puhelimitse tai sähköpostitse.

Opiskelijalla on oikeus korottaa arvosanaansa. Aikomuksesta korottaa hyväksytty kuulustelu tulee ilmoittaa kuulustelijalle kuukauden kuluessa tulosten julkistamisesta.

Kirjallisen kuulustelun arvosteluun tyytymätön opiskelija voi pyytää oikaisua arvosteluun. Opintosuoritusten arvostelua koskevia ohjeita päivittää valtiotieteellinen tiedekunta.

Opintosuoritukset rekistöröidään laitoksen toimistossa. Kun opintojakso on kokonaisuudessaan suoritettu, yksittäiset osasuoritukset yhdistetään automaattisesti. Jos näin ei tapahdu, opiskelija pyytää korjausta rekisteröintiin laitoksen toimistosta.

Kaikki suoritusmerkinnät on haettava mahdollisimman pian ja viimeistään lukuvuoden loppuun mennessä. Ainoastaan opintojaksojen vastuuopettajat antavat tarvittavat suoritusmerkinnät asianomaisista opintojaksoista. Muualla suoritettujen opintojen hyväksymisestä katso Muualla suoritettujen opintojen hyväksilukeminen.

Opintokokonaisuusmerkintöjen hakeminen (yleisen valtio-opin pää- ja sivuaineopinnot, EU, JOS)

Jokainen opiskelija tarvitsee valmistumisvaiheessa opintorekisteriin kokonaisuusmerkinnän pääaineen perus- ja aineopinnoista ja sivuaineopinnoista (kandidaatin tutkinto) ja pääaineen syventävistä opinnoista (maisterin tutkinto). Kun opiskelija on suorittanut kaikki opintokokonaisuuteen kuuluvat opintojaksot, hänen on pyydettävä opintokokonaisuusmerkintää. Kokonaisuusmerkintää on haettava viimeistään kaksi viikkoa ennen valmistumista eli tutkintotodistuspyynnön jättämistä omaan tiedekuntaan.

Kokonaisuusmerkintä haetaan lähettämällä merkinnän antajalle sähköinen kokonaisuusmerkintäpyyntölomake (linkit lomakkeeseen alla) tai lähettämällä merkinnän antajalle opintosuoritusote (epävirallinenkin käy). Otteeseen kirjoitetaan, mitä kokonaisuutta haetaan ja ympyröidään niiden opintojaksojen koodit, jotka sisällytetään kokonaisuuteen.

Opintokokonaisuuksiin hyväksytään vain kokonaiset opintojaksot. Katso myös Opintojen suorittaminen, pääaineopintojen aikataulutus, opintosuoritusten vanheneminen.Huom! Pro gradu -tutkielmaa ei rekisteröidä yleisen valtio-opin syventävien opintojen kokonaisuuteen. Syventävien opintojen kokonaismerkintäpyynnön voi jättäää heti, kun kaikki muut syventävien opintojen opintojaksot on suoritettu.

Valtio-opin opintokokonaisuudet:

    EU-opintokokonaisuus:

    Johtamisen sivuainekokonaisuus:

    Kokonaisuusmerkintöjen antajat

    Amanuenssi Piia Susiluoto:

    • Yleinen valtio-oppi, pää- ja sivuaineopinnot: perus-, aine- ja syventävät opinnot
    • Johtamisen sivuainekokonaisuus: perus- ja ainopinnot

    Yliopisto-opettaja Leena Malkki:

    • EU-opintokokonaisuus: perus ja aineopinnot

    Muualla suoritettujen opintojen hyväksilukeminen

    Muualla suoritettujen opintojen korvaavuudesta sovitaan sen opettajan vastaanotolla, jonka vastuualuetta opinnot ensisijaisesti edustavat (ks. alla). Mukaan vastaanotolle opiskelija ottaa 'Muualla suoritettujen opintojen hyväksilukeminen' – lomakkeen (saatavilla laitoksen toimistoaulasta) sekä Helsingin yliopiston ja suoritusyliopiston opintosuoritusotteet tai muut todistukset hyväksytyistä opinnoista (myös kuvaukset opintojen sisällöstä ja suoritustavoista sekä mahdollisesti laaditut kirjalliset työt). Pakollisia opintoja voidaan muualla suoritetuilla opinnoilla korvata ainoastaan poikkeustapauksissa. Tällöin edellytetään täydellistä sisällöllistä vastaavuutta.

    Opettajat toimittavat suoritukset rekisteröitäviksi. Mikäli hyväksilukeminen ei edellytä opintosuorituksen täydentämistä, opintosuoritus näkyy opintosuoritusotteessa kuukauden sisällä.

    Muualla suoritettujen opintojen hyväksiluvusta päättävät opettajat:

    Kandidaattiopinnot (myös sivuaineopinnot 25 op tai 35 op)

    • lehtori Erkki Berndtson (politiikan tutkimuksen linja)
    • yliopistonlehtori Emilia Palonen (hallinnon ja organisaatioiden tutkimuksen linja)
    • yliopistonlehtori Marjaana Jauhola (maailmanpolitiikan tutkimuksen linja)

    Maisteriopinnot:

    • yliopistonlehtori Juri Mykkänen (politiikan tutkimuksen linja)
    • professori Pertti Ahonen (hallinnon ja organisaatioiden tutkimuksen linja)
    • yliopistonlehtori Riikka Kuusisto (maailmanpolitiikan tutkimuksen linja)

    Opettajien yhteystiedot ja vastaanottoajat laitoksen Henkilöstö-sivulla.

    Pääaineenvaihdon ja opintolinjan vaihdon kriteerit yleisessä valtio-opissa

    Hakuohjeet käytännössä

    Pääaineen vaihto on opintolinjakohtainen. Omassa pääaineessa (muussa kuin yleisessä valtio-opissa) edellytetään vähintään perusopintojen suorittamista. Yleisessä valtio-opissa edellytetään perusopintojen ja aineopintojen kahden linjakohtaisen opintojakson suorittamista. Myös perusopintoihin sisältyvän linjakohtaisen jakson tulee olla haettavalta opintolinjalta. Suoritettujen opintojen määrä ei vaikuta valintaan, vaan valinta tehdään opintomenestyksen perusteella. Vaadittu suoritustaso on 4/5.

    Opintomenestyksen arvioinnissa otetaan huomioon em. valtio-opin perus- ja aineopinnot opintopisteillä painotettuna keskiarvona. Mikäli hakijalla on ylimääräisiä linjakohtaisia aineopintoja, huomioon otetaan arvosanoiltaan kaksi parasta opintojaksoa. Pääaineen vaihtajia valitaan vain, mikäli valintakiintiössä on tilaa yleisen valtio-opin pääaineopiskelijoiden linjavaihtojen jälkeen.

    Ennen opintolinjan vaihtoa omalla opintolinjalla on suoritettava vähintään perusopinnot sekä aineopintojen kaksi linjakohtaista opintojaksoa. Perusopintoihin sisältyvän linjakohtaisen jakson tulee olla haettavalta opintolinjalta. Pääaineopiskelijoiden linjavaihdon perusteet ovat muilta osin samat kuin sivuaineopiskelijoiden pääaineen vaihdossa (ks. yllä). Pääaineopiskelijoilla on kuitenkin etusija sivuaineopiskelijoihin nähden.

    Svenska social- och kommunalhögskolanissa kandidaatintutkinnon suorittaneet ja maisteritutkintoa yleiseen valtio-oppiin suorittamaan siirtyvät

    SocKomista voi siirtyä hot- ja pot-linjalle ilman lukumääräisiä rajoituksia, mikäli SocKomissa suoritetun kandidaatin tutkinnon pääaine on statskunskap med förvalting. Map-linjalle ei voi siirtyä ilman hakemusta. Hakijalla tulee olla vähintään 60 op valtiotieteellisen tiedekunnan yleisen valtio-opin opintoja maailmanpolitiikan opintolinjalla tai muualla suoritetut vastaavat opinnot. Opiskelijoita otetaan enintään 2 vuodessa. Läs mer på svenska!

    Haku ja valintakiintiö

    Pääaineen tai opintolinjan vaihdon haku on kerran vuodessa keväällä. Pääaineen vaihtoa haetaan jättämällä valtiotieteellisen tiedekunnan vahvistama lomake liitteineen tiedekunnan opintotoimistoon huhtikuun loppuun mennessä. Yleisen valtio-opin opintolinjan vaihtoa hakevat ja SocKomista map-linjalle hakevat jättävät huhtikuun loppuun mennessä yleisen valtio-opin laitoksen amanuenssille vapaamuotoisen hakemuksen, johon liittävät opintosuoritusotteensa.

    Myönnetty opinto-oikeus astuu voimaan 1.8. lähtien samana vuonna. Valintakiintiön enimmäiskoko (netto) on 10. Valinta on linjoittainen: hot-linjaan valitaan enintään 4, map-linjaan enintään 3 ja pot-linjaan enintään 3 opiskelijaa. Koska myös yleisen valtio-opin pääaineopiskelijat voivat vaihtaa pääainetta, mutta valtiotieteellisen tiedekunnan muiden laitosten valintaesityksistä ei ole tietoa laitoksen omaa esitystä tehtäessä, kaikki hakijat pannaan laitoksen esityksessä opintomenestyksen mukaan linjakohtaiseen paremmuusjärjestykseen. Kun yleisestä valtio-opista poishakeneiden valinta on tiedekunnan tiedossa, tiedekunta valitsee laitoksen esityksestä opintomenestykseltään parhaista niin monta opiskelijaa, että yleisen valtio-opin kunkin opintolinjan valintakiintiö täyttyy – ei kuitenkaan enempää kuin on hakukelpoisia hakijoita. Mikäli jokin kiintiö jää vajaaksi vaatimukset täyttävien hakijoiden vähäisyyden johdosta, voidaan yhtä tai kahta muuta kiintiötä harkinnan mukaan kasvattaa sen mukaan kuin laitos esittää.

    Opiskelua koskevia ohjeita ja määräyksiä valtiotieteellisen tiedekunnan sivuilla:

    Päivitetty 17.3.2010

     

    Opintojaksot ja niiden tenttikuukaudet ja kurssit

    vtkpot    Politiikan tutkimus (VTK)
    yleisopinnot    Yleisopinnot
    hops1    HOPS1 (1 op)
    hops2    HOPS2 (1 op)
    tyo    Työelämäorientaatio (1 op)
    791010    Y101. Johdatus valtio-oppiin (7 op)
  • Johdatus valtio-oppiin p1
  • Statskunskapens grunder p1
  • 791020    Y105. Suomen poliittinen järjestelmä ja EU - pääaineopiskelijat (6 op)
  • Johdatus Euroopan unioniin p2
  • Johdatus julkiseen hallintoon ja sen kehittämiseen p2
  • Suomen poliittinen järjestelmä (pääaineopiskelijoille) - intersektio-opetus 1 p1 p2
  • 791030    Y110. Poliittisen ajattelun perusteet - pääaineopiskelijat (6 op)
  • Poliittisen ajattelun perusteet p3
  • 791040    P115. Euroopan poliittiset järjestelmät (6 op) 09 10 11 01 02 03 05 06
  • Euroopan poliittiset järjestelmät p4
  • European Political Systems p1
  • 791070    Y201. Valtio-opin tutkimuksen metodologia (5 op) 09 10 11 01 02 03 05 06
  • Valtio-opin tutkimuksen metodologia p2
  • 791080    Y205. Vallan tutkimus (5 op) 09 10 11 01 02 03 05 06
  • Vallan tutkimus - intersektio-opetus 2 p3
  • 791090    Y250. Kvantitatiiviset menetelmät (6 op)
  • Kvantitatiiviset menetelmät p3 p4
  • 791100    Y301. Kvalitatiiviset menetelmät (6 op)
  • Kvalitatiiviset menetelmät (vain pääaineopiskelijat) p1 p2
  • 791110    P210. Moderni poliittinen ajattelu (6 op) 09 10 11 01 02 03 05 06
    791120    P215. Euroopan integraation teoria ja EU:n instituutiot (6 op) 09 10 11 01 02 03 05 06
    791130    P220. Poliittiset instituutiot ja poliittinen osallistuminen (6 op) 09 10 11 01 02 03 05 06
    791140    P225. Demokratian teoria ja käytännöt (6 op) 09 10 11 01 02 03 05 06
  • Edustuksellinen ja deliberatiivinen demokratia p2
  • 791150    P230. Muuttoliikkeiden ja monikulttuurisuuden haasteet politiikalle (6 op) 09 10 11 02 03 05 06
  • »Political violence in Europe after the Second World War
  • Politics in a Multicultural Society p4
  • 791160    P260. Politiikan tutkimuksen linjan vapaavalintaiset aineopinnot (0-12 op)
    791310    Y320. Kandidaatintutkielmaseminaarin yleinen osa (4 op)
  • Bachelor´s Thesis Seminar: General Part and Topic-Specific Part p3 p4
  • Kandidaatintutkielmaseminaarin yleinen osa p1 p3
  • 791320    P330. Kandidaatintutkielmaseminaarin linjakohtainen osa (3 op)
  • Bachelor´s Thesis Seminar: General Part and Topic-Specific Part p3 p4
  • Kandidaatintutkielmaseminaarin linjakohtainen osa (politiikan tutkimus: Berndtsonin ryhmä) p3 p4
  • Kandidaatintutkielmaseminaarin linjakohtainen osa (politiikan tutkimus: Mykkäsen ryhmä) p1 p2
  • oj390    Kandidaatin tutkielma ja kypsyysnäyte (6 op)
  • Kandidaatintutkielman tarkastukseen jättämisen ilmoittaminen WebOodissa
  • vtkhot    Hallinnon ja organisaatioiden tutkimus (VTK)
    yleisopinnot    Yleisopinnot
    791010    Y101. Johdatus valtio-oppiin (7 op)
  • Johdatus valtio-oppiin p1
  • Statskunskapens grunder p1
  • 791020    Y105. Suomen poliittinen järjestelmä ja EU - pääaineopiskelijat (6 op)
  • Johdatus Euroopan unioniin p2
  • Johdatus julkiseen hallintoon ja sen kehittämiseen p2
  • Suomen poliittinen järjestelmä (pääaineopiskelijoille) - intersektio-opetus 1 p1 p2
  • 791030    Y110. Poliittisen ajattelun perusteet - pääaineopiskelijat (6 op)
  • Poliittisen ajattelun perusteet p3
  • 791050    H115. Suomalainen ja eurooppalainen hallinto (6 op) 09 10 11 01 02 03 05 06
  • Johdatus julkiseen hallintoon ja sen kehittämiseen p2
  • Suomalainen ja eurooppalainen hallinto - PERUUTETTU p4
  • 791070    Y201. Valtio-opin tutkimuksen metodologia (5 op) 09 10 11 01 02 03 05 06
  • Valtio-opin tutkimuksen metodologia p2
  • 791080    Y205. Vallan tutkimus (5 op) 09 10 11 01 02 03 05 06
  • Vallan tutkimus - intersektio-opetus 2 p3
  • 791090    Y250. Kvantitatiiviset menetelmät (6 op)
  • Kvantitatiiviset menetelmät p3 p4
  • 791100    Y301. Kvalitatiiviset menetelmät (6 op)
  • Kvalitatiiviset menetelmät (vain pääaineopiskelijat) p1 p2
  • 791170    H210. Hallinnon ja organisaatioiden tutkimus (6 op) 09 10 11 01 02 03 05 06
  • Hallinnon ja organisaatioiden tutkimus
  • 791180    H215. Arviointitutkimus (6 op) 09 10 11 01 02 03 05 06
  • Arviointitutkimus p3
  • 791190    H220. Kansainväliset organisaatiot (6 op) 09 10 01 02 03 05 06
  • International Organisations (autumn) p1
  • International Organizations (spring) p4
  • 791200    H225. Vertaileva hallinnon tutkimus (6 op) 09 10 11 01 02 03 05 06
    791210    H230. Euroopan unionin instituutiot, päätöksenteko ja hallinto (6 op) 09 10 11 01 02 03 05 06
    791220    H260. Hallinnon ja organisaatioiden tutkimuksen linjan vapaavalintaiset aineopinnot (0-12 op)
    791310    Y320. Kandidaatintutkielmaseminaarin yleinen osa (4 op)
  • Bachelor´s Thesis Seminar: General Part and Topic-Specific Part p3 p4
  • Kandidaatintutkielmaseminaarin yleinen osa p1 p3
  • 791330    H330. Kandidaatintutkielmaseminaarin linjakohtainen osa (3 op)
  • Bachelor´s Thesis Seminar: General Part and Topic-Specific Part p3 p4
  • Kandidaatintutkielmaseminaarin linjakohtainen osa (hallinnon ja organisaatioiden tutkimuksen linja, syksy) p1 p2
  • Kandidaatintutkielmaseminaarin linjakohtainen osa (hallinnon ja organisaatioiden tutkimus: Sorsan ryhmä) p3 p4
  • oj390    Kandidaatin tutkielma ja kypsyysnäyte (6 op)
  • Kandidaatintutkielman tarkastukseen jättämisen ilmoittaminen WebOodissa
  • ainesivuhot    Pakolliset sivuaineopinnot (25 op)
    79440    JOS1. Johtamisen perusteet (7 op) 10 11 12 02 03 04 05
  • Johtamisen perusteet p1
  • 79441    JOS2. Strateginen johtaminen (6 op) 06 10 11 12 02 03 04 05
  • Strateginen johtaminen p2
  • 79442    JOS3. Henkilöstöjohtaminen (6-10 op) 06 10 11 12 02 03 04 05
  • Henkilöstöjohtamisen perusteet p3
  • 79445    JOS6. Julkinen johtaminen (6 op) 06 10 11 12 02 03 04 05
  • Arviointitutkimus p3
  • Julkisen johtamisen mallit p3
  • vtkmap    Maailmanpolitiikan tutkimus (VTK)
    yleisopinnot    Yleisopinnot
    791010    Y101. Johdatus valtio-oppiin (7 op)
  • Johdatus valtio-oppiin p1
  • Statskunskapens grunder p1
  • 791020    Y105. Suomen poliittinen järjestelmä ja EU - pääaineopiskelijat (6 op)
  • Johdatus Euroopan unioniin p2
  • Johdatus julkiseen hallintoon ja sen kehittämiseen p2
  • Suomen poliittinen järjestelmä (pääaineopiskelijoille) - intersektio-opetus 1 p1 p2
  • 791030    Y110. Poliittisen ajattelun perusteet - pääaineopiskelijat (6 op)
  • Poliittisen ajattelun perusteet p3
  • 791060    M115. Maailmanpolitiikan suuntaukset (6 op) 09 10 11 01 02 03 05 06
  • Finnish Foreign Policy p1
  • Maailmanpolitiikan suuntaukset - PERUUTETTU p4
  • Työseminaari maailmanpolitiikan pääaineopiskelijoille p4
  • 791070    Y201. Valtio-opin tutkimuksen metodologia (5 op) 09 10 11 01 02 03 05 06
  • Valtio-opin tutkimuksen metodologia p2
  • 791080    Y205. Vallan tutkimus (5 op) 09 10 11 01 02 03 05 06
  • Vallan tutkimus - intersektio-opetus 2 p3
  • 791090    Y250. Kvantitatiiviset menetelmät (6 op)
  • Kvantitatiiviset menetelmät p3 p4
  • 791100    Y301. Kvalitatiiviset menetelmät (6 op)
  • Kvalitatiiviset menetelmät (vain pääaineopiskelijat) p1 p2
  • 791230    M210. Maailmanpolitiikan teoriasuuntaukset (6 op) 09 10 11 01 02 03 05 06
  • Maailmanpolitiikan teoriasuuntaukset
  • 791240    M215. Muutokset maailmanpolitiikassa (6 op) 09 10 11 01 02 03 05 06
  • Globaalit tulevaisuudet p3
  • Globalisaatio ja hallinta p2
  • 791250    M220. Ulkopolitiikan ja diplomatian teoria (6 op) 09 10 11 01 02 03 05 06
    791260    M225. Suurvaltojen ulkopolitiikka (6 op) 09 10 11 01 02 03 05 06
  • »Introduction to EU’s Common Security and Defence Policy
  • Politics of International War Crimes Trials p4
  • 791270    M230. Rauhan– ja konfliktintutkimuksen teoria (6 op) 09 10 11 01 02 03 05 06
    791280    M235. Konfliktit ja niiden ratkaiseminen (6 op) 09 10 11 01 02 03 05 06
  • Politics of International War Crimes Trials p4
  • 791290    M240. Poliittisen talouden keskeisiä kysymyksiä (6 op) 09 10 11 02 03 05 06
  • Globaali poliittinen talous: Rakenteet ja käännekohdat p1
  • 791300    M245. Globaali hallinta ja sen uudistaminen (6 op) 09 10 11 01 02 03 05 06
    aineval    Maailmanpolitiikan tutkimuksen linjan valinnaiset aineopinnot (6 op)
    791310    Y320. Kandidaatintutkielmaseminaarin yleinen osa (4 op)
  • Bachelor´s Thesis Seminar: General Part and Topic-Specific Part p3 p4
  • Kandidaatintutkielmaseminaarin yleinen osa p1 p3
  • 791340    M330. Kandidaatintutkielmaseminaarin linjakohtainen osa (3 op)
  • Bachelor´s Thesis Seminar: General Part and Topic-Specific Part p3 p4
  • Kandidaatintutkielmaseminaarin linjakohtainen osa (maailmanpolitiikka-Kuusiston ryhmä, syksy) p1 p2
  • Kandidaatintutkielmaseminaarin linjakohtainen osa (maailmanpolitiikka-Jauholan ryhmä, kevät) p3 p4
  • oj390    Kandidaatin tutkielma ja kypsyysnäyte (6 op)
  • Kandidaatintutkielman tarkastukseen jättämisen ilmoittaminen WebOodissa
  • vtmpot    Politiikan tutkimus (VTM)
    791350    HOPS3 (1 op)
    791360    Y401. Politiikan filosofia (5 op) 09 10 11 01 02 03 05 08
  • Poliittinen filosofia modernissa maailmassa p1 p2
  • Thinking and Judging the Political with Hannah Arendt p2
  • 791370    Y405. Tutkimusmenetelmien syventävät opinnot (5 op)
  • Applied Quantitative Methods p3
  • Haastattelumenetelmät p3
  • Ideology and Discourse Analysis p3
  • »Kvantitativa forskningsmetoder - fördjupad kurs p3 p4
  • Tekstistä analyysiin - tekstianalyysin menetelmien harjoituskurssi (vain pääaineopiskelijat) p2
  • 791380    P410. Politiikan teoria (8 op)
  • Politiikan teorian lukuseminaari p1 p2
  • 791390    P415. Euroopan unioni haasteena (8 op) 09 10 11 01 02 03 05 08
  • European integration: Challenges “from below” p3
  • Politics of Identity in Europe - course is cancelled
  • 791400    P420. Poliittisten instituutioiden ja poliittisen toiminnan vertaileva tutkimus (8 op) 09 10 11 01 02 03 05 08
  • American Democracy and Global Transformations p4
  • Politik i Norden p4
  • 791401    P425. Demokratian kansalliset ja globaalit haasteet (8 op) 09 10 11 01 02 03 05 08
  • Edustuksellinen ja deliberatiivinen demokratia p2
  • Politics in a Multicultural Society p4
  • Populism and Democracy p2
  • 791402    P430. Feministinen politiikan tutkimus (8 op) 09 10 11 01 02 03 05 08
  • »Johdatus oikeuden ja sukupuolen tutkimuksen tutkimukseen (3/6 op) p1 p3
  • Recognition, Inclusion and Relationality - Feminists Theorize Democracy p1
  • »Sukupuoli yhteiskunta- ja politiikan teorioissa
  • 791410    Y501. Pro gradu -praktikum (3 op)
  • Master´s Thesis Seminar: Praktikum and Subprogramme-Specific Part p1 p2 p3 p4
  • Pro gradu -praktikum p1 p3
  • Pro gradu seminarium: allmän del p1 p3
  • 791560    P510. Linjakohtainen pro gradu -tutkielmaseminaari (7 op)
  • Master´s Thesis Seminar: Praktikum and Subprogramme-Specific Part p1 p2 p3 p4
  • Pro gradu -tutkielmaseminaarin linjakohtainen osa (Mattilan ryhmä) p1 p3
  • Pro gradu -tutkielmaseminaarin linjakohtainen osa (Pekosen ryhmä) p1 p3
  • Pro gradu seminarium: ventilering av uppsatser p1 p2 p3 p4
  • gradu    P590., H590. tai M590. Pro gradu –tutkielma (40 op)
    079756    Y550. Työharjoittelu (5 op)
    791600    Y595. Valtio-opin muut syventävät opinnot ja vaihto-opinnot (0-35 op)
    vtmhot    Hallinnon ja organisaatioiden tutkimus (VTM)
    791350    HOPS3 (1 op)
    791360    Y401. Politiikan filosofia (5 op) 09 10 11 01 02 03 05 08
  • Poliittinen filosofia modernissa maailmassa p1 p2
  • Thinking and Judging the Political with Hannah Arendt p2
  • 791370    Y405. Tutkimusmenetelmien syventävät opinnot (5 op)
  • Applied Quantitative Methods p3
  • Haastattelumenetelmät p3
  • Ideology and Discourse Analysis p3
  • »Kvantitativa forskningsmetoder - fördjupad kurs p3 p4
  • Tekstistä analyysiin - tekstianalyysin menetelmien harjoituskurssi (vain pääaineopiskelijat) p2
  • 791420    H410. Hallinnon ja organisaatioiden teoria (8 op) 09 10 11 01 02 03 05 08
  • Hallinnon ja organisaatioiden tutkimuksen lukemisseminaari p2
  • 791430    H415. Kansainvälinen hallinto (8 op) 09 10 11 01 02 03 05 08
    791440    H420. Governance-tutkimus (8 op) 09 10 11 01 02 03 05 08
  • Globalisaatio ja hallinta p2
  • 791450    H425. Hallinnon uudistaminen ja kehittäminen (8 op) 09 10 11 01 02 03 05 08
    791460    H430. Etiikka hallinnossa ja organisaatioissa (8 op) 09 10 11 01 02 03 05 08
    791470    H460. Hallinnon ja organisaatioiden tutkimuksen linjan vapaavalintaiset syventävät opinnot (0-8 op)
    791410    Y501. Pro gradu -praktikum (3 op)
  • Master´s Thesis Seminar: Praktikum and Subprogramme-Specific Part p1 p2 p3 p4
  • Pro gradu -praktikum p1 p3
  • Pro gradu seminarium: allmän del p1 p3
  • 791570    H510. Linjakohtainen pro gradu -tutkielmaseminaari (7 op)
  • Master´s Thesis Seminar: Praktikum and Subprogramme-Specific Part p1 p2 p3 p4
  • Pro gradu -tutkielmaseminaarin linjakohtainen osa (Ahosen ryhmä) p1 p3
  • Pro gradu -tutkielmaseminaarin linjakohtainen osa (Palosen ryhmä) p1 p3
  • Pro gradu seminarium: ventilering av uppsatser p1 p2 p3 p4
  • gradu    P590., H590. tai M590. Pro gradu –tutkielma (40 op)
    079756    Y550. Työharjoittelu (5 op)
    791600    Y595. Valtio-opin muut syventävät opinnot ja vaihto-opinnot (0-35 op)
    vtmmapt    Maailmanpolitiikan tutkimus (VTM)
    791350    HOPS3 (1 op)
    791360    Y401. Politiikan filosofia (5 op) 09 10 11 01 02 03 05 08
  • Poliittinen filosofia modernissa maailmassa p1 p2
  • Thinking and Judging the Political with Hannah Arendt p2
  • 791370    Y405. Tutkimusmenetelmien syventävät opinnot (5 op)
  • Applied Quantitative Methods p3
  • Haastattelumenetelmät p3
  • Ideology and Discourse Analysis p3
  • »Kvantitativa forskningsmetoder - fördjupad kurs p3 p4
  • Tekstistä analyysiin - tekstianalyysin menetelmien harjoituskurssi (vain pääaineopiskelijat) p2
  • 791480    M410. Maailmanpolitiikan tutkimuksen teoria ja metodologia (8 op) 09 10 11 01 02 03 05 08
  • World Politics: Advanced Theory and Methodology p1
  • 791490    M420. Ulkopolitiikan ja diplomatian tutkimuksen teoreettisia suuntauksia (8 op) 09 10 11 01 02 03 05 08
  • Ulkopolitiikan ja diplomatian työseminaari p3
  • 791500    M425. Ulkopolitiikan ja diplomatian alan erikoistuminen (8 op) 09 10 11 01 02 03 05 08
  • The United Nations and Crisis Management p1
  • 791510    M430. Rauhan– ja konfliktintutkimuksen teoreettisia suuntauksia (8 op) 09 10 11 01 02 03 05 08
  • Rauhan- ja konfliktintutkimuksen työseminaari p3
  • 791520    M435. Rauhan- ja konfliktintutkimuksen alan erikoistuminen (8 op) 09 10 11 01 02 03 05 08
  • Critical Approaches to Security p2
  • The United Nations and Crisis Management p1
  • 791530    M440. Globaalin poliittisen talouden teoreettisia suuntauksia (8 op) 09 10 11 01 02 03 05 08
  • Social Transformations and Global Power of Capital p2
  • Working Seminar on Global Political Economy and Democratic Governance p3
  • 791540    M445. Globaalin poliittisen talouden ja globaalin hallinnan alan erikoistuminen (8 op) 09 10 11 01 02 03 05 08
  • Trade Politics p4
  • 791410    Y501. Pro gradu -praktikum (3 op)
  • Master´s Thesis Seminar: Praktikum and Subprogramme-Specific Part p1 p2 p3 p4
  • Pro gradu -praktikum p1 p3
  • Pro gradu seminarium: allmän del p1 p3
  • 791580    M510. Linjakohtainen pro gradu -tutkielmaseminaari (7 op)
  • Master´s Thesis Seminar: Praktikum and Subprogramme-Specific Part p1 p2 p3 p4
  • Pro gradu -tutkielmaseminaarin linjakohtainen osa (maailmanpolitiikka) p1 p3
  • Pro gradu seminarium: ventilering av uppsatser p1 p2 p3 p4
  • gradu    P590., H590. tai M590. Pro gradu –tutkielma (40 op)
    079756    Y550. Työharjoittelu (5 op)
    791600    Y595. Valtio-opin muut syventävät opinnot ja vaihto-opinnot (0-35 op)
    DGT    Master's Degree Program Democracy and Global Transformations
    DGTorien    Orientation
    DGThops    Personal Study Plan
    791360    Y401. Politiikan filosofia (5 op) 09 10 11 01 02 03 05 08
  • Poliittinen filosofia modernissa maailmassa p1 p2
  • Thinking and Judging the Political with Hannah Arendt p2
  • 791370    Y405. Tutkimusmenetelmien syventävät opinnot (5 op)
  • Applied Quantitative Methods p3
  • Haastattelumenetelmät p3
  • Ideology and Discourse Analysis p3
  • »Kvantitativa forskningsmetoder - fördjupad kurs p3 p4
  • Tekstistä analyysiin - tekstianalyysin menetelmien harjoituskurssi (vain pääaineopiskelijat) p2
  • 791403    Research Workshop on Democracy and Global Transformations
    791390    P415. Euroopan unioni haasteena (8 op) 09 10 11 01 02 03 05 08
  • European integration: Challenges “from below” p3
  • Politics of Identity in Europe - course is cancelled
  • 791400    P420. Poliittisten instituutioiden ja poliittisen toiminnan vertaileva tutkimus (8 op) 09 10 11 01 02 03 05 08
  • American Democracy and Global Transformations p4
  • Politik i Norden p4
  • 791401    P425. Demokratian kansalliset ja globaalit haasteet (8 op) 09 10 11 01 02 03 05 08
  • Edustuksellinen ja deliberatiivinen demokratia p2
  • Politics in a Multicultural Society p4
  • Populism and Democracy p2
  • 791402    P430. Feministinen politiikan tutkimus (8 op) 09 10 11 01 02 03 05 08
  • »Johdatus oikeuden ja sukupuolen tutkimuksen tutkimukseen (3/6 op) p1 p3
  • Recognition, Inclusion and Relationality - Feminists Theorize Democracy p1
  • »Sukupuoli yhteiskunta- ja politiikan teorioissa
  • 791480    M410. Maailmanpolitiikan tutkimuksen teoria ja metodologia (8 op) 09 10 11 01 02 03 05 08
  • World Politics: Advanced Theory and Methodology p1
  • 791510    M430. Rauhan– ja konfliktintutkimuksen teoreettisia suuntauksia (8 op) 09 10 11 01 02 03 05 08
  • Rauhan- ja konfliktintutkimuksen työseminaari p3
  • 791520    M435. Rauhan- ja konfliktintutkimuksen alan erikoistuminen (8 op) 09 10 11 01 02 03 05 08
  • Critical Approaches to Security p2
  • The United Nations and Crisis Management p1
  • 791530    M440. Globaalin poliittisen talouden teoreettisia suuntauksia (8 op) 09 10 11 01 02 03 05 08
  • Social Transformations and Global Power of Capital p2
  • Working Seminar on Global Political Economy and Democratic Governance p3
  • 791540    M445. Globaalin poliittisen talouden ja globaalin hallinnan alan erikoistuminen (8 op) 09 10 11 01 02 03 05 08
  • Trade Politics p4
  • 791410    Y501. Pro gradu -praktikum (3 op)
  • Master´s Thesis Seminar: Praktikum and Subprogramme-Specific Part p1 p2 p3 p4
  • Pro gradu -praktikum p1 p3
  • Pro gradu seminarium: allmän del p1 p3
  • DGT791580    Master's Thesis Seminar
    DGTgradu    Master's Thesis
    0000    Valinnaiset opinnot
    DGT595    Advanced studies in Politics or World Politics
    079756    Y550. Työharjoittelu (5 op)
    sivuaineena    Valtio-oppi sivuaineena
    sivu791010    Y101. Johdatus valtio-oppiin - sivuaineopiskelijat (7 op)
  • Johdatus valtio-oppiin p1
  • Johdatus valtio-oppiin sivuaineopiskelijoille p4
  • sivu791020    Y105. Suomen poliittinen järjestelmä ja EU - sivuaineopiskelijat (6 op) 09 10 11 01 02 03 05 06
  • Johdatus Euroopan unioniin p2
  • Johdatus julkiseen hallintoon ja sen kehittämiseen p2
  • sivu791030    Y110. Poliittisen ajattelun perusteet - sivuaineopiskelijat (6 op) 09 10 11 01 02 03 05 06
    791040    P115. Euroopan poliittiset järjestelmät (6 op) 09 10 11 01 02 03 05 06
  • Euroopan poliittiset järjestelmät p4
  • European Political Systems p1
  • 791050    H115. Suomalainen ja eurooppalainen hallinto (6 op) 09 10 11 01 02 03 05 06
  • Johdatus julkiseen hallintoon ja sen kehittämiseen p2
  • Suomalainen ja eurooppalainen hallinto - PERUUTETTU p4
  • sivu791060    M115. Maailmanpolitiikan suuntaukset (6 op) 09 10 11 01 02 03 05 06
  • Finnish Foreign Policy p1
  • Maailmanpolitiikan suuntaukset - PERUUTETTU p4
  • 791070    Y201. Valtio-opin tutkimuksen metodologia (5 op) 09 10 11 01 02 03 05 06
  • Valtio-opin tutkimuksen metodologia p2
  • 791080    Y205. Vallan tutkimus (5 op) 09 10 11 01 02 03 05 06
  • Vallan tutkimus - intersektio-opetus 2 p3
  • 791110    P210. Moderni poliittinen ajattelu (6 op) 09 10 11 01 02 03 05 06
    791120    P215. Euroopan integraation teoria ja EU:n instituutiot (6 op) 09 10 11 01 02 03 05 06
    791130    P220. Poliittiset instituutiot ja poliittinen osallistuminen (6 op) 09 10 11 01 02 03 05 06
    791140    P225. Demokratian teoria ja käytännöt (6 op) 09 10 11 01 02 03 05 06
  • Edustuksellinen ja deliberatiivinen demokratia p2
  • 791150    P230. Muuttoliikkeiden ja monikulttuurisuuden haasteet politiikalle (6 op) 09 10 11 02 03 05 06
  • »Political violence in Europe after the Second World War
  • Politics in a Multicultural Society p4
  • 791160    P260. Politiikan tutkimuksen linjan vapaavalintaiset aineopinnot (0-12 op)
    791170    H210. Hallinnon ja organisaatioiden tutkimus (6 op) 09 10 11 01 02 03 05 06
  • Hallinnon ja organisaatioiden tutkimus
  • 791180    H215. Arviointitutkimus (6 op) 09 10 11 01 02 03 05 06
  • Arviointitutkimus p3
  • 791190    H220. Kansainväliset organisaatiot (6 op) 09 10 01 02 03 05 06
  • International Organisations (autumn) p1
  • International Organizations (spring) p4
  • 791200    H225. Vertaileva hallinnon tutkimus (6 op) 09 10 11 01 02 03 05 06
    791210    H230. Euroopan unionin instituutiot, päätöksenteko ja hallinto (6 op) 09 10 11 01 02 03 05 06
    791220    H260. Hallinnon ja organisaatioiden tutkimuksen linjan vapaavalintaiset aineopinnot (0-12 op)
    791230    M210. Maailmanpolitiikan teoriasuuntaukset (6 op) 09 10 11 01 02 03 05 06
  • Maailmanpolitiikan teoriasuuntaukset
  • 791240    M215. Muutokset maailmanpolitiikassa (6 op) 09 10 11 01 02 03 05 06
  • Globaalit tulevaisuudet p3
  • Globalisaatio ja hallinta p2
  • 791250    M220. Ulkopolitiikan ja diplomatian teoria (6 op) 09 10 11 01 02 03 05 06
    791260    M225. Suurvaltojen ulkopolitiikka (6 op) 09 10 11 01 02 03 05 06
  • »Introduction to EU’s Common Security and Defence Policy
  • Politics of International War Crimes Trials p4
  • 791270    M230. Rauhan– ja konfliktintutkimuksen teoria (6 op) 09 10 11 01 02 03 05 06
    791280    M235. Konfliktit ja niiden ratkaiseminen (6 op) 09 10 11 01 02 03 05 06
  • Politics of International War Crimes Trials p4
  • 791290    M240. Poliittisen talouden keskeisiä kysymyksiä (6 op) 09 10 11 02 03 05 06
  • Globaali poliittinen talous: Rakenteet ja käännekohdat p1
  • 791300    M245. Globaali hallinta ja sen uudistaminen (6 op) 09 10 11 01 02 03 05 06
    jatko    Valtio-opin jatko-opinnot
    79330    Y600. Johdatus jatko-opintoihin yleisen valtio-opin laitoksella (1 op)
  • Introduction to postgraduate studies p1
  • Jatko-opiskelijoiden perehdyttämisseminaari p3
  • 79331    Y601. Politiikan tutkimuksen filosofia tai tutkimusmenetelmien syventävät opinnot (5 op) 09 10 11 01 02 03 05 08
  • Applied Quantitative Methods p3
  • Haastattelumenetelmät p3
  • Ideology and Discourse Analysis p3
  • »Kvantitativa forskningsmetoder - fördjupad kurs p3 p4
  • 79332    Y605. Metodologiakurssi (8 op)
    79333    Y610. Metodologia ja teoria: kirjallisuuskuulustelu (10 op) 09 10 11 01 02 03 05 08
    79334    P615. Politiikan tutkimuksen teoria (6 op) 09 10 11 01 02 03 05 08
    79335    H615. Hallinnon ja organisaatioiden tutkimuksen teoria (6 op) 09 10 11 01 02 03 05 08
    79336    M615. Maailmanpolitiikan tutkimuksen teoria (6 op) 09 10 11 01 02 03 05 08
    jatkosemma    P620., H620. tai M620. Linjakohtainen jatkokoulutusseminaari (10 op)
  • Forskarseminarium för doktorander p1 p2 p3 p4
  • H620. Hallinnon ja organisaatioiden tutkimuksen linjan jatkokoulutusseminaari p1 p2 p3 p4
  • M620. Postgraduate Seminar in World Politics p1 p2 p3 p4
  • P620. Politiikan tutkimuksen linjan jatkokoulutusseminaari p1 p2 p3 p4
  • 79340    P630. Politiikan tutkimuksen muut jatko-opinnot (20 op)
    79341    H630. Hallinnon ja organisaatioiden tutkimuksen muut jatko-opinnot (20 op)
    79342    M630. Maailmanpolitiikan tutkimuksen muut jatko-opinnot (20 op)
    jos    Johtamisen sivuainekokonaisuus (JOS)
    79440    JOS1. Johtamisen perusteet (7 op) 10 11 12 02 03 04 05
  • Johtamisen perusteet p1
  • 79441    JOS2. Strateginen johtaminen (6 op) 06 10 11 12 02 03 04 05
  • Strateginen johtaminen p2
  • 79442    JOS3. Henkilöstöjohtaminen (6-10 op) 06 10 11 12 02 03 04 05
  • Henkilöstöjohtamisen perusteet p3
  • 79443    JOS4. Talousjohtaminen (yleinen valtio-oppi) (6-8 op) 06 10 11 12 02 03 04 05
  • Johdon laskentatoimen perusteet p3
  • 79444    JOS5. Tietojohtaminen (yleinen valtio-oppi) (6 op) 06 10 11 12 02 03 04 05
    79445    JOS6. Julkinen johtaminen (6 op) 06 10 11 12 02 03 04 05
  • Arviointitutkimus p3
  • Julkisen johtamisen mallit p3
  • 79446    JOS7. Kansainvälinen johtaminen (yleinen valtio-oppi) (6 op) 06 10 11 12 02 03 04 05
    79447    JOS8. Johtaminen ja organisaatiokulttuuri (yleinen valtio-oppi) (6 op) 06 10 11 12 02 03 04 05
    748002    JOS9. Johtaminen ja organisaatiopsykologia (sosiaalipsykologia) (6 op) 09 10 11 01 02 03 04
  • »Organisaatiopsykologian seminaari p1 p2
  • 77032    JOS10. Johtajuus ja asiantuntijaviestintä (viestintä) (6 op)
  • »Johtajuus ja asiantuntijaviestintä (6op) p2
  • 79430    JOS11. Johtamiskäytäntöjen kehittäminen (yleinen valtio-oppi) (6-8 op) 06 10 11 12 02 03 04 05
  • Johtamisopit Suomessa: Taylorismista innovaatioteorioihin. p4
  • 79431    JOS12. Sukupuoli ja johtaminen (yleinen valtio-oppi) (6 op) 06 10 11 12 02 03 04 05
  • Sukupuoli ja johtaminen p4
  • 76078    JOS13. Yritysjohtamisen kehityslinjoja (yhteiskuntahistoria) (6 op)
  • »Development and Structure of the World Financial System p1
  • 79432    JOS14. Johtamisen teoria (yleinen valtio-oppi) (9 op) 06 10 11 12 02 03 04 05
    eu    EU-opintokokonaisuus (EU)
    Admin