Tulostettava versio tuotettu 2006-05-09 10.23.17
Laajuus: Op: 10 Ov: 8
Sekä vanhan että uuden tutkintoasetuksen mukaan opiskelevien tulee suorittaa seuraavat kieliopinnot:
Kieliopinnot sisältyvät kandidaatin tutkintoon. Opiskelijan tulee korkeakoulututkintoon sisältyvissä opinnoissa tai muulla tavalla osoittaa saavuttaneensa:
1) suomen tai ruotsin kielen taidon (4 op/3 ov), joka julkisyhteisöjen henkilöstöltä vaadittavasta kielitaidosta annetun lain (424/2003) mukaan vaaditaan korkeakoulututkintoa edellyttävään virkaan kaksikielisellä virka-alueella ja joka on tarpeen oman alan kannalta; sekä
2) vähintään yhden vieraan kielen (3 op/3 ov) sellaisen taidon, joka mahdollistaa oman alan kehityksen seuraamisen ja kansainvälisessä ympäristössä toimimisen.
3) äidinkielen opinnot (3 op/ 2 ov)
Muulla kuin suomen tai ruotsin kielellä koulusivistyksensä saaneen opiskelijan on suoritettava kandidaatin tutkintoonsa suomea tai ruotsia 10-15 op, vierasta kieltä (kirjallinen ja suullinen taito) 3 op.
Kieliopintojen ajoittamista suositellaan kandidaatin tutkinnossa seuraavasti:
Laajuus: Op: 3 Ov: 2
Luennot (10 t) ja erikseen sovittavat kirjoitusharjoitukset sekä loppukoe.
Ruotsinkielisen koulusivistyksen saaneet opiskelijat suorittavat opintojakson SSKH:ssa: http://sockom.helsinki.fi/studier/undervisning0506/index_gemensamma.htm
Kaikki kieliopinnot sisältyvät kandidaatin tutkintoon.
Valtiotieteellisessä tiedekunnassa perustutkinnon suorittaville pakollinen. Kurssille saavat osallistua vain valtiotieteellisen tiedekunnan opiskelijat.
Luennot ke 10 - 12, U40, ls 6
Kaikki kieliopinnot sisältyvät kandidaatin tutkintoon. Valtiotieteellisessä tiedekunnassa perustutkinnon suorittaville pakollinen. Kurssille saavat osallistua vain valtiotieteellisen tiedekunnan opiskelijat.
Kukin kurssilainen päivittää kielenhuoltotietonsa ja soveltaa niitä sitten johonkin omaan tekstiinsä: tutkielmaan, esitelmään, esseeseen tms.
Kurssilla käsitellään tieteellisen kirjoittamisen ominaispiirteitä ja yhteiskuntatieteellistä kielenkäyttöä sekä keskustellaan mm. kielikäsityksistä ja kielipolitiikasta.
Luennot (10 t) ja erikseen sovittavat kirjoitusharjoitukset sekä loppukoe.
Hyväksytty - hylätty
Laajuus: Op: 4 Ov: 3
Toisen kotimaisen kielen opintojen tavoitteena on, että opiskelija ymmärtää oman alansa puhuttua ja kirjoitettua suomen/ruotsin kieltä sekä pystyy keskustelemaan alaansa liittyvistä kysymyksistä. Hänen tulee myös osata käyttää kieltä kirjallisesti omaan ammattialaansa liittyvissä tehtävissä. Toisen kotimaisen kielen opinnot voi suorittaa joko kielikokeella (suomi/ruotsi) tai kurssilla (suomi/ruotsi).
Katso suoritustapa kielikeskuksen opinto-oppaasta: http://www.helsinki.fi/kksc
Kieliopintojen ajoittamista suositellaan kandidaatin tutkinnossa seuraavasti:
Kielitaidosta annetus lain edellyttämä tyydyttävä tai hyvä toisen kotimaisen kielen kirjallisen ja suullisen kielen taito.
Laajuus: Op: 3 Ov: 3
Opiskelija voi osoittaa tutkintovaatimusten mukaisen vieraan kielen taidon vaihtoehtoisesti englannin, espanjan, italian, ranskan, saksan tai venäjän kielessä.
Englannissa kurssin tarkoituksena on, että opiskelijat saavuttavat hyvän akateemisen ja työelämässä tarvittavan englannin taidon. Kurssi keskittyy lukemiseen, kirjoittamiseen ja/tai puhumiseen. Englannin taidon voi osoittaa tasokokeella tai kurssilla.
Espanjan, italian, ranskan, saksan tai venäjän opinnot koostuvat lukuvuonna 2005–2006 tekstinymmärtämisen ja suullisen taidon opintojaksoista. Opintojaksot voi suorittaa tasokokeella tai kurssilla.
Katso suoritustapa kielikeskuksen opinto-oppaasta: http://www.helsinki.fi/kksc
Lisätietoa englannin suorittamisesta vieraana kielenä
Kieliopintojen ajoittamista suositellaan kandidaatin tutkinnossa seuraavasti:
hyväksytty - hylätty
Laajuus: Op: 5
Valtiotieteiden kandidaatin tutkintoon sisältyy pakollisena tieto- ja viestintätekniikan (tvt) opintoja 5 op. Valtiotieteellisen tiedekunnan tieto- ja viestintätekniikan opetus lukukaudella 2005 - 2006 löytyy sivulta:
Kun kirjaudut ensimmäistä kertaa sisään mikroverkkoon, sinulta kysytään, haluatko vaihtaa salasanasi. Vastaa "Yes". Keksi itsellesi uusi salasana seuraavien ohjeiden perusteella:
Jos sinulla on vanhastaan tunnus yliopistolla, käy ensi töiksesi tekemässä itsellesi webct-tunnus , niin pääset ehkä tilaisuuden loppupuolella kokeilemaan tvt-ajokortin esitietokoetta. Uusilla opiskelijoilla tuo tunnus on valmiiksi tehty.
Kun olet päässyt tänne sivulle asti tvt-tutoroinneissa, olet luultavasti jo logannut mikroverkkoon ja vaihtanut salasanasi suullisten ohjeiden avulla. Kirjallisia ohjeita olisi löytynyt tvt-ajokorttimateriaaleista . Tärkeää alkuun on tietää:
Ensimmäinen tutustumiskohde on webmail-sähköpostiohjelma. Sitä käytetään www-selaimella osoitteessa http://www.helsinki.fi/webmail .
Webmail-ohjeita on johdantokurssin sivulla sekä tvt-ajokortin webmail-osastossa . Harjoituksissa on tarkoitus:
Tutustu tiedekunnan opinto-oppaaseen . Kurssien sivuilta pääset ilmoittautumaan oodiin. Käy kokeilemassa ilmoittautumalla tälle kurssille. Linkki tvt-opetukseen on oikeassa palkissa. Oodin sisälläkin on mahdollista etsiä kursseja, mutta pääasiassa ilmoittautumisiin, kurssipalautteisiin jne. on tarkoitus navigoida opassivujen kautta. Tutustu oppaan avustukseen (huomaa haut googlen kautta ja tulostettavan version selaus ja haku ctrl-F:llä)
Tilaisuudessa on tarkoitus käydä katsomassa tvt-ajokortti -sivuihin. Ajokortti on mahdollista suorittaa joko pikakurssina itseopiskeluna sekä lokakuussa järjestettävällä näyttökokeella, tai tvt-johdantokurssille osallistumalla. Tässä tilaisuudessa on tarkoitus saada eväät päätöksenteolle siitä kummalla tavalla kurssi kannattaisi suorittaa.
Käymme katsomassa ajokortin esitietokokeita. Jos asiat näyttävät hankalilta, kannattaa suunnitella kurssille osallistumista. Jos kysymykset taas näyttävät helpoilta, kannattaa kerrata asiat omalla ajalla ajokortin oppimateriaaleista, tehdä esitietokokeet omalla ajalla taitojen testaamiseksi ja ilmoittautua näyttökokeeseen.
Ajokortti koostuu kuudesta osiosta. Osio 1 koskee yliopiston atk-ympäristöä, ja siihen lähes kaikkien pitänee opiskella yhtä ja toista. Sen esitietokoetta ei siis kannata yrittää heti alkuun. Samoin tiedonhakuosiossa on yliopiston omien järjestelmien käyttöä. Myös tietoturvapuolella on jotain Hy-spesifiä asiaa, mutta sen voi pitkälti selvittää myös yleissivistyksellä. Muista osioista voit valita haluamasi tai haluamiasi.
Tutustu ensin lyhyesti valitsemasi osion oppimateriaaleihin . Tarkoitus on vilkaista millaista tekstiä sieltä löytyy, syvempi tutustuminen tehdään myöhemmin omalla ajalla.
Mene sitten kokeilemaan valitsemasi osion esitietokoetta. Kokeet ovat webct-järjestelmässä johon pääset esim. opetusteknologiakeskuksen sivujen kautta . Uusilla opiskelijoilla pitäisi olla sinne valmiiksi tunnus luotuna.
Liity tiedekunnan ajokorttikurssille klikkamalla "lisää kurssi", valitsemalla yläkerran valikosta kategoria "valtiotieteellinen tiedekunta" (ja klikkaamalla "päivitä") ja etsi listan loppupäästä TVT-ajokortti valtiotieteellinen tdk . Kokeile sitten käydä läpi jokin osioista
Laajuus: Op: 1- - 3
Kandidaatin tutkintoon sisältyy HOPS (1 -3 op) ja se voidaan integroida myös muihin pääaineen opintoihin. Lisätietoja http://www.valt.helsinki.fi/fuksit/post3.htm
Pakollisena vaadittavat yleisopinnot määräytyvät pääaineen mukaan ja ne ilmenevät oppaan etusivulla olevasta taulukosta kohdasta Muut pakolliset opinnot . Etusivu: http://www.valt.helsinki.fi/opas2005/valt/
31.10.-15.12.
ma 14-16, U40 ls 6, (HUOM! Paikka muutettu 22.9.2005)
ti, ke, to 14-16, M11 ls 5
Loppukuulustelu: ma 19.12. klo 14-17, U35 ls
Uusintakuulustelu: ti 17.1.2006 klo 12-15, U35 ls
Tavoitteena on antaa yleiskuva hallinnollisesta suunnittelusta ja päätöksenteosta, hallintokoneiston toiminnasta, käytettävissä olevista oikeussuojakeinoista sekä lainvalmistelusta ja -säädäntömenettelystä.
Luentoja (40t) loppukuulusteluineen, jonka yhteydessä suoritetaan oheiskirjallisuus.
1. Luennot 40t
2. Mäenpää, Olli: Hallintolaki ja hyvän hallinnon takeet, 2003
3. Jyränki, Antero: Uusi perustuslakimme, 2000 ss. 87-150, 153-198 ja 237-256
Kurssilla edellytetään läsnäoloa ja luennoille osallistuminen on edellytyksenä loppukuulusteluun osallistumiselle!
ti klo 16 - 18, M11 ls 10 ke klo 16 - 18, ECO ls
Taloudelliset Termit Tutuiksi (TTT –kurssi, 3 op)
Kurssin koordinaattori: Juha Vehviläinen tel. 09-19128740; juha.vehvilainen@helsinki.fi
Ohjelma:
17.1. (M11) Klaus Kultti, Markkinainstituutiot ja toiminta
18.1. (ECO) Matti Liski, Talous- ja ympäristökysymykset
24.1. (M11) Olli-Pekka Ruuskanen, Työ, vapaa-aika ja työmarkkinat
25.1. (ECO) Panu Poutvaara, Verot ja hyvinvointipalvelut
31.1. (M11) Vesa Kanniainen, Yrittäjyys taloudellisena toimintana
01.2. (ECO) Heikki Kauppi, Talousennusteet, rahamarkkinat, korot
07.2. (M11) Elias Rantapuska, Pörssit
08.2. (ECO) Katri Soinne, Kansantalouden tilinpito, tilastot, graafit
14.2. (M11) Anssi Rantala, USA:n vaihtotase ja globalisaatio
15.2. (ECO) Juha Tervala, Kansainvälinen kauppa ja WTO
Luentopäiväkirja
Syyslukukauden opetustiedot: http://www.mv.helsinki.fi/home/valaste/Johdantos05/
Kevätlukukauden opetustiedot ilmoitetaan myöhemmin.
1. jakso (siivili- ja kauppaoikeus)
17.1.-25.1.06
31.1.-9.2.06
2. jakso (työoikeus) Huom! ajat ovat muuttuneet
27.3. - 11.4.
Kuulustelut:
Kurssi suoritetaan kahdessa jaksossa, jotka myös tentitään erikseen. Suorittaakseen koko kurssin oppilaan on osallistuttava molemmille jaksoille. Kurssille ilmottaudutaan WebOodin kautta.
Luennot (40t) loppukuulusteluineen, jonka yhteydessä suoritetaan alla mainittu kirjallisuus.
Kirjallisuus:
Siviili- ja kauppaoikeuden luennot ja niillä jaettava materiaali
Työoikeuden luennot ja niillä jaettava materiaali
Uusintakuulustelu (1. ja 2. jakso) pidetään ti 11.5.2006 klo 12-15, U37 ls
ma ja ke 10-12, S20A aud 107 ajalla 16.1.-27.2. Ensimmäinen tentti 1.3. S10 aud. 1 klo 9-12 .
Opintojakson voi suorittaa myös valtiotieteellisen tiedekunnan tiedekuntatentissä filosofian tenttipäivinä. Tentissä suoritettaan vähintään kaksi seuraavista kirjoista (väh. 3 op):
Korvaa vanhojen tutkintovaatimusten mukaisen opintojakson: Johdatus yhteiskuntatieteiden filosofiaan (Kf140) 3 ov.
Kurssin arvosanaa voi korottaa suorittamalla argumenttitehtävän verkossa. Lisätietoja sivulta http://www.valt.helsinki.fi/blogs/argumentti/
Uusinta 22.3. S20A aud 107 klo 9-12 . Toinen uusintamahdollisuus on käytännöllisen filosofian rästitentissä 24.5. S20C Psy sali 2 klo 16-19. Rästitenttiin on ilmoittauduttava käytännöllisen filosofian kansliaan viimeistään viikkoa aikaisemmin.
Tiedekunnan menetelmäopinnoista on koottu yhteinen menetelmäkori. katso tarkemmin http://www.valt.helsinki.fi/opas2005/menetelmakori.html
Kursens målsättning är att ge fördjupad förståelse för olika kvantitativa analysmetoders möjligheter och begränsningar. Kursen ger också goda färdigheter i att använda det statistiska programpaketet SPSS. Kursen är tänkt att passa alla samhälls- och beteendevetare oberoende av huvudämne.
Obligatorisk närvaro vid dataövningarna. Det är också önskvärt att kursdeltagarna är närvarande vid föreläsningarna. Det exakta kursinnehållet beror till en del på deltagarnas förkunskaper och intressen, Power point -dior från föreläsningarna kommer att vara tillgängliga.
Till kursen hör förutom tentamen fyra hemuppgifter.
Litteratur: Julie Pallant: SPSS Survival Manual. Det vore bra om kursdeltagarna hade tillgång till boken under hela kursen.
Kursens målsättning är att ge fördjupad förståelse för olika kvantitativa analysmetoders möjligheter och begränsningar. Kursen ger också goda färdigheter i att använda det statistiska programpaketet SPSS. Kursen är tänkt att passa alla samhälls- och beteendevetare oberoende av huvudämne.
Föreläsningar tisdagar 10-12 och fredagar 10-12 (period IV)
U40: Forsthuset (Metsätalo), 210 och 103: SSKH, K130: Aleksandria
Datorövningar torsdagar 10-12
Obligatorisk närvaro vid dataövningarna. Det är också önskvärt att kursdeltagarna är närvarande vid föreläsningarna. Det exakta kursinnehållet beror till en del på deltagarnas förkunskaper och intressen, Power point -dior från föreläsningarna kommer att vara tillgängliga.
Till kursen hör förutom tentamen fyra hemuppgifter.
Stödlitteratur:
Julie Pallant : SPSS Survival Manual.
Det vore bra om kursdeltagarna hade tillgång till boken under hela kursen. Innehållet i kompendierna Forskningsmetodik I och Forskningsmetodik II a (två delar) förväntas vara bekant sedan tidigare. Kompendierna kan köpas från SSKHs bibliotek.
Du som har en dator hemma bör installera SPSS-programmet i Din dator. Kan erhållas från universitetets datacentral. Se http://www.helsinki.fi/atk/myynti/tilasto_ohje.html
Kursens undervisningsspråk är svenska. Hemuppgifter, tent m.m. få naturligtvis också skrivas på finska.
Observera att kursen är koncentrerad och tar rätt mycket tid i anspråk!
Valtiotieteellisen tiedekunnan järjestämä kvalitatiivisten tutkimusmenetelmien verkkokurssi pidetään syyslukukaudella 2005. WebOodi-ilmoittautuminen kurssille alkaa 5.9.2005 ja päättyy 10.10.2005. (Ilmoittautumista on jatkettu)
Kurssilla on alkutapaaminen keskiviikkona 21.9. klo 16-18 Metsätalossa, U40 sali 6. - HUOM: Tilavaraus-epäselvyyksien takia osa kurssilaisista ei löytänyt tietään aloitustapaamiseen - pahoittelut! Voit silti osallistua kurssille - katso kurssin suorittamiseen liittyvät ohjeet http://www.valt.helsinki.fi/blogs/laadtut !
Ilmoittautumisen yhteydessä kerro, teetkö mieluummin ryhmätyötä lähitapaamisissa kokoontuvassa ryhmässä vai verkkoympäristössä kokoontuvassa ryhmässä. Toiveet pyritään ottamaan ryhmien muodostuksessa huomioon.
Pääaineesta riippuen kvalitatiivisten menetelmien peruskurssi.
Riippuu pääainelaitoksesta.
Valtiotieteellisen tiedekunnan opiskelijat, jotka haluavat saada yleiskuvan yhteiskuntatieteiden laadullisista menetelmistä.
Luentosarjan tavoitteena on sekä esitellä laadullisten menetelmien kirjoa valtiotieteellisessä tiedekunnassa että selventää empiiristen esimerkkien avulla sitä, miten menetelmävalinnat kytkeytyvät tutkimustehtävään, kysymyksenasetteluun, teoreettiseen viitekehykseen ja vastausten muotoiluun.
Luennolla käsitellään laadullisten tutkimusmenetelmien käyttöä yhteiskuntatieteissä. Tehtävänä on erilaisiin laadullisiin tutkimusmenetelmiin tutustuminen (esim. typologiat, omaelämäkertatutkimus, sosiokognitiiviset dilemmahaastattelut, media-analyysi, retorinen luenta, fokusryhmähaastattelu, narratiivinen analyysi).
Kurssin voi suorittaa joko verkkokurssina, jolloin keskustellaan pienryhmissä verkossa tai pienryhmätapaamisina. Suorittaminen sisältää luentoäänitteiden kuuntelemista, ryhmätyöskentelyä, ja oppimispäiväkirja (raportti).
Oppimispäiväkirjojen arvioinnissa sovelletaan vertaisarviointia, jolloin kunkin päiväkirjan arvoi kaksi muuta opiskelijaa opettajan antamien ohjeiden mukaisesti (kriteereinä ymmärrettävyys, omintakeisuus, kriittisyys ja ulkoasu/selkeys).
Tulokset ilmoitetaan viimeistään viikolla 51.
Opiskelijoiden toivotaan täyttävän kurssin päätteeksi palautelomake verkossa sekä osallistuvan loppupalautetapaamiseen (aika ja ajankohta ilm. myöh.).
Monday 13th of March 16.15-18.00 Museum of Finnish Architecture (MFA) Kasarmikatu 24 Lecture: Main characteristics of historical Finnish architecture. Vernacular building. Periods and monuments -1809
Wednesday 15th of March 16.15-18.00 (MFA) Lecture: The Finnish wooden town. Finnish 19th century architecture. Helsinki from the 17th to 20th century
Friday 17th of March 10.15-12.00 Meeting place: Senate Square, below the monumental stairs of the Cathedral. Walking tour in central historical Helsinki: The Senate Square and the most important Neoclassical and Neo-Renaissance interiors around it
Monday 20st of March 16.15-18.00 (MFA) Lecture: Finnish architecture from around 1900 to 1940´s. National Romanticism, the Classicism of the 1920´s, Finnish Functionalism
Wednesday 22rd of March 16.15-18.00 (MFA) Lecture: Finnish architecture after World War II. The Golden Age of the 1950´s, the Boom of the 1960´s; tendencies by the turn of the Century
Friday 31st of March 10.15-16.00 Meeting place: Museum of Finnish Architecture, Kasarmikatu 24 Excursion by bus: Examples of Modernist and new architecture in and around Helsinki, including Alvar Aalto´s works. Central Helsinki; Vallila, Käpylä, Pakila Church. Vantaa: Myyrmäki church. Espoo; Tapiola and Otaniemi: Helsinki University of Technology and Dipoli
An Introductory Course for Foreign Students
Literature:
Wed and Fri 12-14 Location: U40, hall 15
Course level: 1 Basic studies
FINNISH SOCIETY AND CULTURE Finnish Economy
Prof. Conchita García-Iglesias University of Helsinki Fall 2005
Course Description
The main purpose of this course is to emphasize different aspects of the Finnish economy from the nineteenth century until today. The main economic topics are the following: the historical pattern of Finnish economic and social development since the mid 1800s, its structure, and evolution; Finland’s natural resources, population, and labor force; Finnish investment patterns, consumption expenditure, prices, wages, and income policies; Finnish fiscal and monetary policies together with banking; Finnish public finances, insurance schemes, and regional development and policies; and Finland and the EU. In order to cover this wide range of topics, expert Finnish scholars are invited to the class as guest speakers. They provide the expertise needed to explain different aspects of the Finnish economy. To complement the lectures, students need to read by their own and prepare for a final exam. If time allows, a visit to one Finnish organization may be planned. Thus, students get an overall analysis of the working of the Finnish economy.
There is a required reading for this course “Down from the heavens, up from the ashes”, eds. Kalela, Kiander, Kivikuru, Loikkanen and Simpura (2001). It can be downloaded from www.vatt.fi, as a pdf file. Students are responsible of getting the book and prepare the required chapters for the final exam. Readings are complements to lectures and should be done beforehand to participate in class discussions. Moreover, attendance is mandatory as the exam will include questions from the material explained during lectures. Participation, attendance, and final exam will constitute the final grade of the course.
Required Readings
From the mentioned book, “Down from the heavens, up from the ashes”, questions from the following chapters will be included in the final exam,
1. Introduction 2. Finnish Economic Crises in the 20th Century 3. The Economic Crisis of the 1990s in Finland 4. Did the Crisis Change he Welfare State in Finland? 5. On the Social History of Unemployment and Poverty in Finland 1860-2000
Normal scaling, 1(lowest pass) - 5 (excellent)
Will be discussed during the lectures
Thu 12-16. Place/Location: PR Sali 7
Registration information: Registration for the course in WebOodi.
Content: Study unit M115 (partly) http://www.valt.helsinki.fi/opas2005/vol/m115_auffermann/
The course is especially for exchange students.
This course is held as a web-course, no meetings. Prior registration required (registration period 15.8.- 5.9.2005) at http://www.uta.fi/viesverk/english/virtualstudies/registration.php
This course looks into the development of Finnish media and Communications in a historical perspective, with the aim of visualising Finnish media and communications as a cultural practice. Themes addressed in this course will relate to the established mass media, that of Print, Radio, Television, and other media. Through 'convergence' (the combining) of old media forms and communication technology, important new modes of media contribute to establishing the field of Information Technology, i.e. the Internet and mobile phone.
Wed 14.00-15.30. Place/Location: T-522 (Sibelius Academy)
No prior registration required
Basic studies
This course is a part of the Finnish Society and Culture programme ( http://www.valt.helsinki.fi/kv/fsc/fcsc.htm ), and is arranged by the Sibelius Academy. For further information, please send an email to professor Oramo, ilkka.oramo@siba.fi.
Wed 16-20. Place/Location: U40 sali 12
No prior registration required
Basic studies
Fridays 16-18. Place/Location: Main Building, lecture hall 16
No prior registration required
Basic studies
The course is an overview of the literature of Finland, basically divided into the following sections:
Teaching is mainly in lecture form, texts are distributed for examination in class and reading at home. Short video clips of film versions of Finnish literary works are shown in class.
The course requirements are regular attendance and the submission of an essay.
Tuesdays and Thursdays 10-12. Place/Location: MB, room 4
No prior registration required
Basic studies
The course will be presented in lecture form (including slides and videotapes), the present and past of the Finnish nature: geography, geology, climate, waters (especially lakes), forests, bogs, farming conditions, four-footed animals, birds, fish, environmental problems and conservation.
Tue, Wed, Thu 16-18. Place/Location: A7 lecture room 5
Registration information: No prior registration required
Basic studies
Wed 16-20. Place/Location: MB sali 12
No prior registration required
Basic studies
Wed 14.00-15.30. Place/Location: T-522 (Sibelius Academy)
No prior registration required
Basic studies
Mon 14-16. Place/Location: Swedish School of Social Science, room 206
No prior registration required
Basic studies
Finland has two official languages, Finnish and Swedish. Approximately 6% of the Finnish population has Swedish as their mother tongue. Compared to other national and linguistic minority groups in Europe, the Swedish-speaking Finns have a special status. They are well integrated, resourceful and have a strong group identity. There are, however, different challenges tp the well-being of the group.
The purpose of the course is to give insights into the special situation of the Swedish-speaking Finns in a European context through the lenses of scientific theories. The course will discuss issues like the administrative consequences of the two official languages, the statutory rights of the Swedish-speaking group, language and especially matters related to bilingualism, the Swedish-speaking identity and the extraordinarily rich media landscape.
EXAMINATION: Course participants are examined on the basis of lecture diaries and essays. Students who want to reach 6 credit points must write a longer essay.